От х:

Днес в x:

Фаворитите на Евровизия 2011

Страстите около Евровизия 2011 все повече се нажежават, предаде eurovision-bg.com.

40 дни преди финала, който ще се проведе в Дюселдорф през май, ето основните фаворити при букмейкърите и феновете.

1. Франция

Франция убедително води в класацията на букмейкърите и заема 3-то място в сборната класацията на феновете. Нетипичният и изискан стил на "Songu" се харесва на почитателите на конкурса и вероятността младият Amaury Vassili да донесе победа на Франция, която не е печелила конкурса от 1977 г., е голяма.

2. Естония

Балтийската държава, която спечели конкурса през 2001г., е сред фаворитите за победата. 18-годишната Getter Jaani с поп песента "Rockefeller Street" е на първо място в класацията на феновете на конкурса, a доскоро водеше и в букмейкърската класация.

3. Великобритания

На трето място в класацията на букмейкърите е Великобритания. Островната държава заложи на световноизвестната група Blue и веднага се превърна във фаворит. Последната победа на Обединеното кралство е през 1997.

4. Швеция

Швеция с песента "Popular" на Eric Saade заема 4-то място при букмейкърите и при феновете. Шведите обаче ще заложат на грабващо шоу и е много възможно да ги видим и в топ 3. Скандинавската държава печели последно конкурса преди 13 години.

5. Германия

Миналогодишната победителка на конкурса Лена заема 5-то място при букмейкърите, което от части се дължи на факта, че един изпълнител никога не е печелил в две поредни години. При феновете обаче Германия е едва на 10-та позиция.

6. Босна и Херцеговина

Босна и Херцеговина заема шестото място при букмейкърите. При феновете страната бележи малък спад и сега е на 6-то място. Дино Мерлин, който е един от най-популярните балкански изпълнители, участва на конкурса през 1999 г. и завършва на 7-ми, но по всичко личи, че през 2011 г. ще има по-добро класиране.

7. Норвегия

Родената в Кения Stella Mwangi ще представя Норвегия с нетипична поп композиция с африкански мотиви. Отличаващият се стил на песента веднага я превърна във фаворит, но в последните седмици скандинавската държава падна до 7-мо място при букмейкърите и феновете.

8. Азербайджан

Азербайджан, които миналата година бяха фаворит за победата, са на 8-мо място при букмейкърите и при феновете. Държавата, богата на петрол, всяка година от началото на участието си провежда сериозна медийна кампания за промотиране на песента, с които участва на конкурса, и нищо чудно скоро да ги видим в топ 3 на букмейкърите.

9. Унгария

На 9-то място при букмейкърите, изненадващо или не, намираме Унгария. Песента им "What About My Dreams" се превърна и във фаворит на феновете и заема 2-ро място в тяхната класация.

10. Дания

Дания, която миналата година завърши в топ 5, се намира на 10-то място при букмейкърите и на 11-то при феновете. Групата "A Friend in London" дава заявка и за по-добро класиране.

Последните 5 места в класацията на букмейкърите заемат аутсайдерите Сан Марино, Малта, Кипър, Македония и Португалия.

България също може да причислим към аутсайдерите. Страната ни заема 32ро място в класацията на букмейкърите и шанса и за победата е 1 към 150. В полуфинала пък ни определят 12то място. При феновете нещата не са много по-различни - там отново заемаме 32ро място.

Едно обаче е сигурно - до началото на репетициите на 1 май класацията ще се промени изключително много.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини