От х:

Днес в x:

Полуголи активистки срещу новозеландеца, който спечели украинска булка

Femen: Дойдох, разсъблекох се, победих

Победителят в конкурса на новозеландско рок радио, който спечели пътуване до Украйна с цел да си избере съпруга, се отказа от наградата си. Украинският Корреспондент.net посочва причината за промяната в брачните му намерения – протестна акция срещу резултата от конкурса на феминистското движение Femen.

Всеки новозеландски ерген можеше да се включи в конкурса на THE ROCK NETWORK през февруари и да спечели 12-дневна почивка в Украйна. Конкурсът се казвал „Спечели жена” (има се предвид съпруга). С такова заглавие, начинанието веднага попаднало в другите медии и предизвикало възмущението на защитничките на правата на жените. Конкурсът бил преименуван "Спечели 12-дневна почивка в красива Украйна за и срещни там секси източноевропейката, за която може би някога ще се ожениш”.

На  28 февруари бе оповестен победителят – неженен мъж на име Грег, романтичен и финансово независим, както се е представил сам. Той заявил също, че смята да се отнася с бъдещата си жена като с принцеса и да се грижи всеотдайно за нея.

Наградата от конкурса включвала не само всички разходи по пътуването, но и джобните на Грег. В програмата влизало и запознанство с момичета, подали анкетите си в агенцията за запознанства с чужденци.

На следващия ден отново имало протест на активистки от Femen пред центаралната общинска администрация в Киев. Обикновено от Femen са полуголи по време на протест или друга акция. Така било и на 1 март пред общината в Киев, а голата плът била подкрепена с лозунги "Украйна не е бордей" и „Невяста за папуаса”.

Мениджърът на THE ROCK NETWORK Кристи Крейг, успокоила украинските журналисти, че след всичките протести и разгласа Грег се отказал да пътува за Украйна.

От Femen изразяват задоволството си от резултата и смятат, че международния имидж на Украйна се е подобрил: „Украинките си върнаха имиджа на войнстващи амазонки, които могат да прогонят всеки неканен гост”.

Какво да кажем, този точно гост определено е бил желан от техни сънароднички, които явно никак не са „войнстващи амазонки”.

За по-сигурно на 26 март украинските активистки ще бъдат на летището в Донецк, за да се уверят лично, че Грег няма да дойде.

Който не вярва на цялата тази работа, да чете http://femen.livejournal.com/

За по-прецизните наши читатели: моля, полуголи да се чете както е изписано, да се разбира не като 1/2 от тялото оставено на показ. Имат се предвид 1/2 от зоните на тялото, които жените абсолютно не показват на публични места. На снимката видно кои именно.

Мира Захариева

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини