От х:

Днес в x:

Инвалидите в Първомай с нов шеф

Златка Кирева

Инвалидите в Първомай избраха Златка Кирева за председател на организацията си за следващите пет години. На свое отчетно-изборно събрание те се похвалиха с организираните през изминалата година екскурзии, участията на Групата за изворен фолклор на фестивали, организирането на спортни състезания и най-вече с обработката на документацията и осигуряване на различни еднократни помощи на няколко членове в тежко положение.

Златка Кирева застава начело на организацията, готова е да се бори както за нови придобивки за клуба и офиса, така и за подпомагане на инвалидите. Мечтае за интернет, за специално помещение за събиране на членовете на организацията. Тя е запозната с неволите на инвалидите, не харесва отношението на някои от работещите в социалните институции към тях и се надява да го промени.

Членовете на местната организация са 268 и плащат членски внос по 3 лв на година, крайно недостатъчни, за да обезпечат каквато и да е дейност. Ето защо инвалидите от общината разчитат на благосклонното отношение на общинари и спонсори. Надяват се и на помощ за разработване на проекти за финансиране на социални дейности.

Теди Кирякова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини