От х:

Днес в x:

Формула на щастието: 5 начина да бъдеш щастлив!

От детска възраст, много от нас са в плен на мита за щастие. Казват, че щастието трябва да се намери, че за щастие трябва да се борим, че трябва да го заслужим. Но истината на живота може да ви шокира! Право на щастие има всеки човек на тази земя, като правото всеки да диша.

Ти не се бориш за кислород, и не си се опитвал да го намериш или заслужил? Ти просто дишаш. Подобна ситуация е с намирането на щастието. Можете просто да бъдете щастливи без борба. Но ако започнете да се борите, само ще изразходвате много енергия и ще изпаднете в хиляди заблуждения. Ще прекарате живота си в неравностойна битка за вечното щастие. Как да бъдете щастливи и да се радвате на живота?

Живей за момента!

Твърде често сме подвластни на спомени, преживени неволи и мъки от нашето минало. И също толкова се притесняваме за бъдещето. В резултат на това не остава време да се насладим правилно на настоящия момент. Научете себе си да живеете тук и сега! Свикнете да мислите за това, което правите в момента.

Поучете се от децата!

Отговора на въпроса, какво е щастие са търсили и мъдреци, писатели и учени. Но верния отговор може да ви дадат децата. Наблюдавайте ги! Те са тези, който знаят как да се радват на живота и да се наслаждават на всеки миг. Обърнете внимание как децата се забавляват, тъй като те са пълни с енергия, колко е лесно да си намерят причина да се усмихват и да се радват… Опитайте се да си възвърнете радостта от детството. Дръжте се глупаво по някога, намерете време за веселие.

Животът е много прост, ако не го приемете прекалено на сериозно!


Играй!

Когато сте били малки със сигурност сте си играли с любимата си кукла, вероятно вашата кукла е имала някои “ проблеми“, които в последствие сте решавали. Въпреки това, не сте се тревожили за тях, защото: в твоя власт е всичко и можеш да промениш и решиш всички трудности в живота на твоята любима кукла.

Опитайте се да прилагате този принцип и в зряла възраст. Повтаряйте си: “ За мен нещата се развиват към по – добро! Знам, че тази ситуация също ще бъде решена в моя полза и ще ми донеси нещо добро. “ Ако възникнат проблеми или конфликти, не се отчайвайте, изиграйте го! Представете си, че сте актриса, която играе във вълнуващ спектакъл. Да, във второто действие имаше трудности. И какво? В трето действие, те все още могат да бъдат поправени.

Концентрирайте се върху щастието

Знаеш ли, кога идва емоционалното изтощение и пустота? Когато човек непрекъснато мисли за това, което е или това което е бил, нещо се е провалило, тогава започваш да изпитваш безнадеждност и апатия.

За да се чувствате щастливи, просто опитайте, да се концентрирате върху това, което вече имате. Дом, приятели, здраве, работа, житейски опит, любов, дори и любимите ви елегантни обувки.

Направете си списък в които да опишете всичко онова за което сте благодарни за цял живот. Ще видите, че имате много причини да се радвате!

Бъдете честни със себе си

Човек може да се чувства нещастен, когато той не е на мястото си. Ако не вървиш по своя път, несъмнено няма как да изпитваш радост от живота. Неподходяща професия, неподходяща връзка и т.н., кажете стоп! Бъдете честни със себе си. Опитайте се да разберете какво искате от живота? Поставете си цели.

Когато човек има една мечта и той я следва, тялото произвежда енергия. Можете да усетите вдъхновение и желание за живот! И това е щастие!

Източник: fashionbg.info

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини