От х:

Днес в x:

12-годишeн може да се окаже тото милионерът

Слуховете в Кубрат, където падна най-големият джакпот в тото историята, спрегнаха като притежател на печелившия фиш 12-годишно момче. Според местните жители родителите му най-вероятно не знаели за сполетелия ги късмет и затова все още никой не се е явил да представи отрязъка, предаде БГНЕС.

В града се разпространи мълвата, че момчето ще дойде в 12 ч. по обед в тото пункта, но това не се случи.
"От днес най-известния тото пункт в страната се намира в град Кубрат", пошегува се директорът на районната дирекция на Българския спортен тотализатор в Русе Вася Ботева.

Именно там бе пуснат съдбовния фиш с шест числа, донесъл на притежателя си най-голямата печалба от 7 071 231 лв. Тъй като собственикът му продължава да е неизвестен, единственото, което се знае e, че той е спечелил с обикновен фиш, пуснат за сумата от 2.80 лв.

Отрязъкът, подобно на всички фишове за даден тираж, се съхранява в трезор и се намира в сейфа на районната дирекция в Русе.

В късметлийския тото пункт в Кубрат са се пускали средно по около 500 фиша, като за последния тираж активността е нараснала близо 4 пъти и са били попълнени около 2000 фиша. Засилен е бил интересът към голямата сума и от страна на чуждите граждани, но директорът на БСТ-Русе Вася Ботева обяви: "Късметлията отново е българин и джакпота си остава в нашата страна".

Днес още от сутринта е имало хора, които се появили и размахвали фишове с твърдението, че печалбата е тяхната. Мнозина дойдоха в очакване да видят кой е тотомилионера. Чакането им бе напразно, но пък всеки, който влезеше да си попълни числа, го очакваше скромна почерпка, осигурена от касиерката Севгюл Кяшифова. Тя смята късмета за свой, тъй като е попълнила служебно близо 300-400 фиша.  В 22 часа тя научила вестта, че късметлийският фиш е пуснат в нейния тото пункт и от вълнение не могла да мигне цяла нощ.

"От 17 години такова чудо не се е случвало", казва още Севгюл Кяшифова.
Печелени са най-много петици, като техния брой е достигал до 2-3 на година. Посетителите, които опитват шанса си, са предимно от 40 години нагоре, главно пенсионери.

Досега Кубрат бе известен само като родното място на Лили Иванова.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини