От х:

Днес в x:

Хит за туристите- семейни хотели за Нова година

Михаела Кирчева

Голямо търсене на самостоятелни къщи и семейни хотели в Кърджалийско отбелязват за предстоящата Новогодишна нощ туроператорите.Повечето от обектите са ангажирани още през септември.Офертите са изключително изгодни 350 лева на вечер за къща с капацитет от 15 души.Ангажират ги приятелски компании от страната.

  Кризата се отрази на търсенето пояснява за Кърджали бг вести управителят на туристическа агенция„Габи тур” Михаела Кирчева. Според нея хората предпочитат да заплатят 25-30 лева за нощувка и сами да си приготвят храната в кухнята и да ползват обща трапезария. В предишни години напливът е бил към комплекси с ресторанти. Тази година основно се търсят къщи и семейни хотели край язовир „Кърджали”.

 Сега вече ги няма семейните посещения. Туристите, които предишни години идват с децата си за Нова година вече на са на кърджалийския пазар. Сега заявки правят предимно работещи  двойки без деца. Те предпочитат хотелите в Главатарци и Кърджали. Места са останали само в големите комплекси, отчита Михаела Кирчева.

Докато зоните за отдих край Кърджали се заемат от гости от страната, кърджалийци се изнасят към Белите брези, Ардино, Златоград.

Има и заявки за Чепеларе, Пампорово и Велинград, казват от „Габи тур”.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини