От х:

Днес в x:

ДПС вдига тютюнджиите на протести

ДПС ще подкрепи масови и общонационални протести на тютюнопроизводителите, ако правителството не намери решение на проблема с отрасъла, това заявиха депутати от Движението на възпоменателен митинг в кирковското село Могиляне. Стотици жители на община Кирково и гости почетоха паметта на 17-месечната Тюркян и другите жертви на така нар. „Възродителен процес”,отбелязва „Нов живот”

 Българските турци били подтискани преди чрез религията и смяната на имената, а сега - социално-икономически. Това каза на митинг пред Тюркян чешма в Могиляне единият от зам. председателите на ЦС на ДПС Рушен Риза.

  200 000 наши изселници в Турция няма да могат да гласуват на изборите за местна власт догодина, други 200 000 си запазвали правата на избиратели. Това сочат изчисленията на лидера на изселническата федерация „Балгьоч" Емин Балкан.

От трибуната край Тюркян чешма в село Могиляне той призова Народното събрание да когирира онези текстове в новия Изборен кодекс, които касаят принципа на уседналост. Нашенците, които не са живели 12 месеца в България няма да могат да гласуват за кметове и съветници,пише сайта „ Родопи 24х7”

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини