От х:

Днес в x:

Кметът затваря паркинга пред „Орфей”,искат отварянето на този пред театъра

Паркингът пред кино „Орфей” ще бъде затворен за два месеца със заповед на кмета Хасан Азис. През това време се очаква  да бъде отворен паркингът пред театъра, който сега е автокъща. Общинските съветници се надяват за намесата на областният управител, тъй като на този етап той се води държавна собственост. Това реши местният парламент в Кърджали след оспорван дебат.

  Срещу паркинга пред „Орфей” се обяви независимият съветник Никола Пашинов. Той предложи да се проведе обществено обсъждане в Кърджали. Предложението не се прие от мнозинството от ДПС.

  Друг съветник от опозицията Здравко Деведжиев заяви, че областната управителка Иванка Таушанова не трябва да се прави на ощипана мома, а да се намеси и да премахне автокъщата. Общината трябва да провери дали терена не е общински, и ако е такъв да си го вземе и да върне паркинга , препоръча Деведжиев.

  Словесен двубой се разгоря между кмета Хасан Азис и общинския съветник от Политически клуб „Тракия” и служител на областна администрация Яни Янев.

Янев обяви, че наемателя на автокъщата има перфектен договор с държавния театър „Димитър Димов”. Ако има търговска дейност вината за това е на общината, каза Янев. Областната управителка няма възможност да се намеси, категоричен бе съветникът.

 Упълномощен ли сте от Ивака Таушанова да правите такова изказване и да я намесвате, попита Хасан Азис. Според него сега се отваря възможност община и областна администрация да координират усилията си и решат проблем, който е в полза на всички граждани на Кърджали. Самият градоначалник предложи да затвори паркинга пред „Орфей” и да даде време на областния управител да отвори този пред театъра.

Това е популизъм , бе единствената реакция на Яни Янев.

Градоначалнъкът от своя страна контрира, като заяви, че Янев като общински съветник носи отговорност за създаването на търговския комплекс „Орфей”,решение за което е взето преди мандата на градоначалника. С ъс съгласието на Янев  подземния паркинг е бил трансформиран в увеселително заведение и се налага сега да се търси решение. Популизъм е Вашето поведение, подчерта кметът.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини