От х:

Днес в x:

Жълтуша тъжи за загиналия Ясен

Втори ден Жълтуша живее с трагичната вест за убийството на Ясен Чаръкчиев. Близките и приятелите му са потресени. Вчера сутринта близки, приятели и съседи се бяха събрали пред къщата на почернените родители Съби и Сийка, за да се уверят наистина ли техният син Ясен е убит в далечна Португалия. Преди седмица Ясен имал рожден ден, чули се и това бил последният им разговор.
"Беше усмихнато момче, никого не обиждаше. Замина на гурбет преди 10 години, разказва през сълзи братовчед му Емил Бояджиев. В началото Ясен работил в строителството като арматурист.
Семейството Чаръкчиеви е уважавано в селото. Преди 20 години замина за Казанлък, където Ясен завършва техникум за стругаро-фрезист. Там момчето се занимавало със спорт, преминава и курсове за парашутист", разказа кметът на Жълтуша Камен Буров. От Казанлък Ясен се прибрал на село заедно с родителите си. Открил цех за безалкохолни напитки. После създал свое семейство, родило му се дете, но нещо не се разбрали с жена си и се разделили. Тогава младият мъж тръгва за Португалия, за да търси работа. Връща се след две години заедно с приятелката си Светлана, която е от Таджикистан, но след това двамата отново заминават за Португалия и така вече 10 години.
Преди 20 години със свои приятели откраднали дървената облицовка на вила край село Ахрянско. Оттогава насетне обаче се захванал на работа сериозно - в строителството, открил цех за безалкохолни напитки в родното си село и заведение за хранене.
Ясен има дете на 13 години от първия си брак, което в момента живее заедно с майка си в Рудозем. Последния път, когато си е идвал в България, било преди две години. Не се е оплаквал и нямал намерение да се връща засега. Кметът Камен Буров каза, че ще търси за съдействие кмета на община Ардино Ресми Мурад за поемане разходите по транспортиране на тленните останки на Ясен. По този повод жълтушенци ще се обърнат и към областния  управител Иванка Таушанова и народните представители от Кърджали Цвета Караянчева и Димчо Михалевски.
Ирина Ангелова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини