От х:

Днес в x:

НАСА ще каже за извънземните тази вечер

НАСА вероятно готви сензация, свързана със съществуването на извънземен живот. Тази седмица, на официалния сайт на ведомството е анонсирана пресконференция, тема на която са важни астробиологични открития. Срещата с журналистите е тази вечер, 2 декември, ще се предава директно от NASA ТV и може да бъде гледана през интернет.

За астробиологичните находки от НАСА твърдят, че "ще окажат влияние на търсенето на доказателства за извънземен живот". На различни езици в медиите от 2 дни могат да се срещнат заглавия като "Идат ли извънземните?". Обявеният час е 11AM PST (2PM EST), което е 21 часа българско време. Желаещите да гледат NASA ТV, могат да го сторят кликвайки тук

Гадаенето какво ще кажат от НАСА тази вечер включва различни хипотези. Дали става дума за екзопланета покрита с океани или за организми на Земята, които живеят в толкова агресивна среда, че сякаш са извънземни? Такива бяха открити на дъното на езерото Моно в Калифорния, което се смяташе за мъртво, заради съдържащия се във водите му отровен арсен. Имената на учените, които ще представят голямото астробиологично откритие се свързват с еволюционна биология, аква бактерии и вода, според коментатори. През последните пет години астрономите откриха около 500 планети, извън пределите на Слънчевата система, на които учените сериозно разчитат, че могат да открият живот. А откриването на „арсеновите бактерии" сигурно ще разшири диапазона за търсене на „зелените човечета". През септември учените обявиха, че са открили планета, която много прилича на Земята- тя е разположена на „само" 20 светлинни години", има атмосфера, сравнително силна гравитация, и вероятно на нея може да се открие вода.

Какво ще е - ще разберем довечера от пресконференцията, която дава NASA Ames Research Center в Маунтин Вю.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини