От х:

Днес в x:

С танци интегрират деца с увреждания

Облечени с народни носии, децата истински се забалвяваха по време на уроците

Малчуганите от Дневния център за деца с увреждания в Димитровград днес проведоха урок по танци в репетиционната зала на ансамбъл "Звездица". Заради утрешния Международен ден на инвалидите - 3 декември децата се бяха накиприли с народни носии и се забавляваха.

"Обучението им е по програма за интерграция на деца с увреждания, която им помага да усвояват нови умения и да сменят ежедневната среда", коментира директорът на центъра Мара Янева. Тя разказа, че начинанието започнало като на шега през пролетта на тази година, но се оказало, че се възприема добре от малчуганите от центъра. Първоначално ръководителката на "Звездица" Антония Иванова ходила при тях, но посещението на децата в залата и смяната на обстановката се оказали по-добрия начин за занимания.

"Освен, че изучават нови стъпки и елементи, децата разглеждат и битовия кът в залата и се запознават с народното ни творчество", обясни Антония Иванова. Заниманията ръководителката на "Звездица" провежда всеки четвъртък в залата на танцовия ансамбъл в Търговския дом.

Симона е в предучилищна група и се обучава с ресурсен учител в Дневния център
Антония Иванова учи малчуганите с увреждания на основните стъпки в народните танци
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини