От х:

Днес в x:

Тенисът влезе в “Отец Паисий”

В СОУ „ Отец Паисий” – гр. Кърджали от 15.09.2010 година се въведе модулно обучение по тенис. Той обхваща учениците от ІІІ до VІІ клас. Обучението се извършва от лицензиран треньор от местния тенис клуб „ Орфей”. Заниманията с учениците се провеждат в общинската тенис база, стопанисвана и поддържана от клуба, като през зимния период се осъществяват във физкултурния салон на СОУ „ Отец Паисий”.

Тенисът е спорт, който породи подчертан интерес от страна на децата и техните родители. Той се смята за една от най-интелигентните и аристократични игри. Чрез него децата ще развият хармонично физическите си дадености, движенията им ще бъдат по- гъвкави и координирани, ще преодолеят заседналия начин на живот, ще тонизират психиката си.

От следващата учебна 2011 година, ръководството на училището ще въведе и програмата на Българска федерация по тенис „ Тенис в училище” , която ще обхване напълно децата от І до ІV клас. Тя ще даде възможност на учениците да се обучават в 4 последователни години, като часовете по тенис ще се увеличават. След четвъртата година, в зависимост от проявения интерес, ще се търсят форми за продължение на обучението до ХІІ клас.

СОУ „ Отец Паисий” има пълната подкрепа на Българската федерация по тенис и тенис клуб „ Орфей” в името на спорта и за изграждане на любов към тениса.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини