От х:

Днес в x:

Ученици от Паисий се обучаваха за екогидове

Радослав Петков, Христа Кадиева, Георги Добришинов, Иван Нечевски, Катерина Мишонова, Станислав Милев и София Коджаманова- единадесетокласници от СОУ „Отец Паисий“ взеха участие в специализирано обучение „Въведение в професията на планинския водач“, организирано по проект „Новото тракийско злато“ в четири поредни седмици от 28 октомври до 19 ноември 2010. Програмата засегна основни теми, разделени в 4 модула – Туризъм, Планинарство, Долекарска помощ и Социална психология.

„Пълният курс на обучение за планински водачи трае 9 месеца и се провежда в София от асоциация „Планини и хора“. Нашето обучение имаше за цел да постави основата при водене на туристически групи в планината. Тъй като проекта има за цел да развие алтернативни форми на туризъм в Източните Родопи, по време на обучението бяха взети под внимание специфичните характеристики на планината и акцентът беше поставен върху развитието на екотуризма.“ - каза Михаела Кирчева – координатор Туризъм по проекта.

Заедно с екскурзоводи с профил „Археологически туризъм“, археолози и водачи „Орнитоложки туризъм“ Паисиевци се учиха да организират и планират преходи, да се справят с екстремни ситуации в планината, да разпознават туристическата маркировка, да преодоляват възникнали конфликти в групата и др.

Програмата и лекторите бяха подбрани със съдействието на Българска асоциация за алтернативен туризъм и туристическа агенция Габи Тур. Всички участници ще получат удостоверения за завършен подготвителен курс.

Mястото на провеждане на обучението беше семеен хотел Трифон Зарезан на язовир Кърджали.

Проект Новото тракийско злато се финансира от националната пощенска лотария на Холандия

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини