От х:

Днес в x:

Малчугани рискуват да се потрошат на разбита скейт площадката

Малчуганите рискуват да си докарат сериозна травма или поне спукана глава ако карат скейт или колело на площадката на Кенана. За това предупредиха опитни скейтъри от Хасково. Повод за безпокойството им е все по амортизиращата се площадка. От нея изцяло липсват металните кантове, вероятно откраднати за скрап. На места и самото покритие е увредено. Хората с голям опит върху пързалящата се дъска знаят опасностите, но не и 11-12 годишните, които днес бяха окупирали съоръжението.

Неколцина петокласници от ОУ „Христо Смирненски” днес заучаваха трикове със скейта. Един от най-разпространените е плъзгане върху ръба. Без метален кант това се превръща почти в невъзможна задача, особено за неопитен скейтър, предупреждаваха батковците. Не че някой от развилнялите се малчугани ги слушаше. Всеки мислеше, че на него това не можеше да се случи.

Площадката бе претъпкана и с велосипедисти. За тях ръбовете не бяха толкова опасни, проблеми можеше да създаде увреденото на места бетонно укритие. При рисковете номера, които се пробваха, всяка неравност може да е опасна.

Скетърската площадка бе изградена от общината преди едно от изданията за дните на Хасково. Тя подлежи на охрана. Още преди година, скейтъри се оплакаха пред haskovo.net, че някой системно краде стоманата неръждавейка от която са изработени металните кантове по съоръжението. Резултатът от взетите мерки е, че сега кантовете ги няма въобще.

 Г.Христов

Малчуганите опитват кой от кой по-рискови номера

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини