От х:

Днес в x:

Родинци: Бием тревога за българите мохамедани

Тревога за съдбата на българомохамеданите бият от Дружба “Родина” в Призив към народа на България. Членовете на организацията заявяват: ”В някои райони нашите братя и сестри успяват да се съхранят като българи, другаде обаче не успяват, защото са подложени на постоянен морален, религиозен, политически и икономически натиск.”

Според родинци мощната пропагандна машина, поддържана от чуждестранни централи и от техните слуги у нас, допълнително сломява съпротивата им. За това способстват и онези политици, които отдадени на партийни и лични интереси, с безразличие наблюдават разиграващата се драма. ”Чувстваме се предадени”,заявяват българите с ислямско вероизповедание от Дружба „Родина”.

 В писмо до министърът на образованието Сергей Игнатов те посочват случаи на уволнения и тормоз над учители от  Сатовча, Кочан и Рибново, известни с пробългарската си ориантация и светско поведение.

 Родинци се обръщат към българките- християнки да издигнат глас в защита на своите сънароднички мюсюлманки, които живеят двойнствен живот и в 21 век са принудени да се правят на кадъни от времената на робството.

  Над нас тегне презрителното название помаци, сякаш сме недостойни да ни наричат българи. Време е да заживеем като едно семейство, се казва още в призива, приет на общо събрание на Дружба „Родина” и предоставен на Кърджали бг вести.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини