От х:

Днес в x:

Кебапчия заплашва земеделския министър. Преглед на националния печат

„Труд": Алексей Петров влиза в политиката

Алексей Петров влиза в политиката. Тази новина стана ясно, след като лидерът на РЗС Яне Янев гостува в дома на пуснатия от ареста бивш съветник в ДАНС.
"Добре съм!", обърна се към журналисти обвиненият за тартор на "Октопода" Алексей Петров. Той посрещаше почти цял ден гости в къщата си на столичната ул. "Арарат", където е под "домашен арест".
"Алексей Петров продължава да е обществено опасен", заяви вчера вицепремиерът Цветан Цветанов.

„24 Часа": Шефът на ДНСК аут заради митничарското село

Незабавно уволнение на шефа на ДНСК Иван Симидчиев и на началника на Свиленградската митница Стефан Марашев разпореди в сряда премиерът Бойко Борисов. Мярката е заради незаконните палати на митничари около язовир "Ивайловград", обясниха от пресцентъра на Министерския съвет. Според Борисов двамата са виновни в "неупражняване на необходимия контрол в рамките на техните правомощия и злоупотреба с обществено доверие".
"Веднага ще поискам оставката на Симидчиев", обяви след заседанието на правителството строителният министър Росен Плевнелиев. Според него Симидчиев е допуснал дългосрочно бездействие на строителния контрол и отстраняването му е възстановяване на държавността.

„Стандарт": Стара планина пълна със соя

Саламът и кебапчето от месо вече имат ментета. Месец след като бе въведен стандартът "Стара планина", ветеринарите засякоха нелегална соя в продуктите със запазен знак. Става въпрос за карначето на "Сами-М", колбаса "Майстор Цвятко" на "Лалов и Вачев" ЕООД, кебапчето на "Унимес" АД - Монтана и в кренвиршите на "Кен". Това съобщи земеделският министър Мирослав Найденов. Фирмите, произвели ментетата, са сред най-големите на пазара. "Тежко им", избухна министърът. На нарушителите веднага ще бъдат отнети лицензите за "Стара планина". Срещу тях ще започне проверка за дейността им за години назад. Данъчните също ще влязат на ревизия в предприятията, обеща Найденов. Минути след огласяването на скандала министърът е бил заплашван по телефона. "Ще се разправим с теб", му казал един от собствениците на провинилите се фирми.

„Новинар": 600 учени на протест с вързани ръце

Около 600 млади учени се събраха в сряда на протест срещу орязаните пари на БАН. Стачкуващите преминаха пред сградите на парламента и Министерския съвет. За да изразят недоволството си от липсата на средства за наука, те си „вързаха ръцете" с дълго въже. Така те искаха да покажат, че сегашната политика пречи на учените да се развиват и като цяло да вършат работата си.
С плакати протестиращите заявиха, че „разрухата на БАН е национално предателство". Учените настояват науката от предизборните обещания да стане наистина приоритет. Парите за наука пък да достигат до 1% от БВП. В бюджета за 2011 година средствата, с които ще разполага БАН, са около 59 млн. лева, или към 0,2 от БВП.

„Дума": НСИ отчита скок на инфлацията от 0,8% през септември

Инфлацията у нас е достигнала 3,5% на годишна база през септември спрямо 2,7% през август, най-вече вследствие на увеличаващите се цени на храните.
Индексът на потребителските цени (ИПЦ) за септември 2010 г. спрямо август 2010 г. е 100,8%, т.е. месечната инфлация е 0,8%, съобщават от Националния статистически институт.
През септември 2010 г. спрямо предходния месец цените на хранителни продукти и безалкохолни напитки са се увеличили с 2,4%; на алкохолни напитки и тютюневи изделия - цените остават на равнището от миналия месец; облекло и обувки поскъпват с 2,1%; горива се покачват с 0,2%; жилищно обзавеждане, домакински уреди и принадлежности и обичайно поддържане на дома поевтиняват с 0,1%; цените в здравеопазване се увеличават с 0,1%; транспортът поскъпва с 0,4%; съобщения поевтиняват с 0,1%; разходите за образование са се увеличили с 0,3%.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини