От х:

Днес в x:

Електромобилът Mitsubishi i-MiEV с европейска версия

Mitsubishi Motors Corporation (MMC) обяви вчера старта на производство на европейската версия на електромобила от ново поколение - i-MiEV в завода Мизушима. Паралелно с това стартира и производствота на Peugeot iOn на PSA Peugeot Citroën и C-ZERO на Citroën, базирани на модела i-MiEV.

MMC произвежда и продава японската версия на i-MiEV от миналата година. Чрез производството на европейската модификация, ММС започва експорт на модела, като планира да достигне 5 000 броя през фискалната 2010 г. (април, 2010 – март, 2011), което включва и производството за PSA.

По време на церемонията в завода Мизушима, президента на ММС, Осаму Масуко коментира „Стартът на масово производство на автомобили с двигатели с вътрешно горене отне 100 години. С Mitsubishi i-MiEV ние предприехме първата стъпка към следващите 100 години в автомобилостроенето. А днес, с производството за европейския пазар, ние предприемаме втората стъпка към глобалното лансиране на електромобилите. Това е голяма крачка за автомобилната индустрия, която бележи и началото на е-мобилноста на Европа.”
ММС планира успешно да пусне в продажба европейската версия на Mitsubishi i-MiEV през декември тази година в 14 държави*1, сред които Франция, Великобритания и Германия, както и да продължи лансирането на модела и в други страни през фискалната 2011 г.

В сравнение с версията за японския пазар, европейския i-MiEV се характеризира и с подобрена активната и пасивната сигурност (добавяне на Активен Контрол на Стабилноста и Сцеплението (ASC), странични и завесни въздушни възглавници, още в базовото ниво на оборудване), нов дизайн на предните и страничните брони, съответстващи на европейските регулации, изцяло обновена централна конзола с ляв волан, по-комфортен интериор и др.

Европейският i-MiEV постига пробег от 150 км (при европейския стандарт NEDC*2) с едно зареждане на батериите.

Цената на европейската версия на i-MiEV ще варира между 33 000 и 35 000 евро в зависимост от пазара, така че крайната клиентска цена в повечето европейски страни след различните правителствени субсидии (където има такива) да остане под 30 000 евро.
Източник: rs-auto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини