От х:

Днес в x:

Най-мощният, най-лекият и най-бързият Maserati

От Maserati обещават, че новият им GranTurismo MC Stradale ще бъде „най-бързият, най-лекият и най-мощният в моделната гама на Maserati”.

От компанията разпространиха детайли за колата по време на дебюта й на провеждащото се в момента автомобилно изложение в Париж. MC Stradale притежава няколко акцента, които го превръщат в истински състезател и го отличават от версиите Auto и Sport на GranTurismo.

Моделът MC Stradale е вдъхновен от състезателните Trofeo GranTurismo MC и GT4. От компанията са извършили промени по аеродинамиката му, за да увеличат силата на притискане и да оптимизират насочването на въздушния поток. Съответно те снабдяват колата с нов преден сплитер, преден капак, предна и задна броня, предни защитни панели, странични прагове, както и с нова система за отделяне на отработените газове.

MC Stradale е оборудван с 4.7-литров V8 двигател с мощност от 450 к.с. и 510 Нм максимален въртящ момент. Това означава, че мощността и максималният му въртящ момент са нараснали съответно с 10 к.с. и 20 Нм спрямо стойностите им при Gran Turismo S.

Масата на автомобила е 1770 кг, което го прави със 110 кг по-лек от GranTurismo S. Това се дължи на премахването на задните седалки на MC Stradale, което го превръща в първия двуместен Maserati след MC12. Олекотяването на автомобила е постигнато и чрез замяната на стандартните предни седалки с карбонови състезателни версии.

Разпределението на масата между предната и задната ос е добре балансирано и е в съотношение 48:52. Това помага на автомобила да бъде стабилен на пистата дори и при скорости над 300 км/ч. Същевременно се запазва комфортът, характерен за GranTurismo S. Сред подобренията по динамиката са снабдяването на модела със специално окачване, карбоново-керамичните спирачки, както и гумите Pirelli.

Продажбите на Maseratti GranTurismo MC Stradale ще стартират от февруари следващата година, като моделът няма да се предлага в Канада, Корея и САЩ.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини