От х:

Днес в x:

Режат парите за ремонт на училища

Елисавета Кехайова

Община Кърджали се отказа от големи ремонти на училища това лято заради липсата на държавно съфинансиране. Прекратени са програмите на Министерството на образованието, науката и младежта за субсидиране с 50 % на обновяването на школата в страната. През последните години община Кърджали е ползвала средства по тези програми, като е осигурявала останалите 50 на сто от нужните пари. Това каза за Кърджали бг вести зам.-кметът на Кърджали Елисавета Кехайова.

Затова общинска администрация пренасочва приоритетите си. Кандидатства се предимно по оперативни програми, финансирани от Европейския съюз.

Тази година със средства по проект бе обновено основно училище „Н.Вапцаров” в Рани лист. Бе поставена изолация и нова дограма. Ремонтира се кухненския блок и физкултурния салон.

Пак по проекти са направени рампите за хора в неравностойно положение на училищата в Миладиново и Рани лист и на основно училище „Св.св.Кирил и Методий” в Кърджали

Изградена бе и спортната площадка на Езиковата гимназия, която се радва на небивал интерес.

Общината очаква одобрение на проект за ремонт на три училища - в Широко поле, Мост и СОУ”Йордан Йовков в Кърджали,съобщи Елисавета Кехайова.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини