От х:

Днес в x:

Мощен офроуд купон в Родопите

От 3 до 6 септември местността “Копривките”, в прохладните Родопи край Пловдив, ще е домакин на ARENA OFFROAD 2010 – най-мащабното мероприятие в сферата на офроуда за 2010 г.

ARENA OFFROAD 2010 ще бъде домакин на три грандиозни събития: „Трети национален оф-роуд събор”, Международно оф-роуд състезание „Балкан Офроуд Маратон” и специализираното изложение Offroad & Outdoor. Мероприятието е официална част от културната програма на Община Пловдив по случай празника на града и Съединението на България.

След две изключително успешни издания на Националния оф-роуд събор, организиран от Offroad-Bulgaria.com, в Белоградчик и Приморско, третото мероприятие ще бъде в китните и прохладни зелени покрайнини на Пловдив. Намиращ се в сърцето на България, съборът отново ще привлече хилядите фенове на оф-роуда от всички краища на страната. Гостите и посетителите ще бъдат настанени в специално обособен лагер, а по-претенциозните ще могат да се настанят в някой от многобройните хотели в района.

На специален полигон край мястото на провеждане на оф-роуд събора ще се проведе и любителска оф-роуд надпревара тип «траял» с класове високопроходими автомобили, ATV/бъги и мотоциклети. Предвидени са и различни игри с публиката, като майсторско управление, теглене на джип с въже и др. Помислено е също и за най-малките.

Официалното откриване на събора ще бъде в събота 4 септември от 11 часа. Събитието ще открият кметът на Пловдив Славчо Атанасов и кметът н Куклен Димитър Сотиров.

Тази година ARENA OFFROAD 2010 ще приюти официалния старт и първите състезателни дни на международното състезание “Балкан Офроуд Маратон”, което се провежда между 4 и 11 септември и ще прекоси България и Гърция. След успехите на българските топпилоти в Европа, дойде ред европейците да покажат своите умения на територията на нашата страна и в южната ни съседка.
“Балкан Офроуд Маратон” привлече над 80 участници от 9 държави с мотоциклети, ATV и джипове. Състезанието ще бъде официално открито от Министъра на транспорта г-н Александър Цветков на 5 септември (неделя) от 14 часа, като се ползва с подкрепата на държавните и местни власти и в Гърция.
Стартът и финалът на етапите от Балкан Офроуд Маратон, които ще протекат в региона ще бъдат точно до бивака на ARENA OFFROAD. Официалният край на надпреварата след едноседмична борба и над 1800-километрово трасе ще бъде в красивия гръцки град Янина.

На изложението “Offroad & Outdoor” в непринудена атмосфера, заинтересованите фирми ще могат да представят най-новите си продукти и услуги на хиляди потенциални клиенти.
Изложението е подходящо за компании предлагащи 4х4 автомобили, мотоциклети, ATV, гуми, масла, части, аксесоари, дрехи, къмпинг и лайфстайл екипировки, ловно-рибарски принадлежности, автомобилна електроника (GPS, аудио-видео и др.), оборудване за оф-роуд, спорт, туризъм и др. Близо 15 компании заявиха своето участие на ARENA OFFROAD, като посетителите ще имат шанса да разгледат някои от най-новите 4х4 автомобили и оф-роуд превозни средства, а някои от тях ще могат и да тестват лично на специално трасе.

За участници, гости и изложители ще са на разположение множество удобства – ток, вода, WC, безплатен високоскоростен WiFi интернет, няколко кетъринг зони с разнообразни храни и напитки, а за желаещите да останат и да нощуват ще се погрижим да получат най добрите условия в специално подбран хотел недалеч от зоната на мероприятието.

Очакваният поток от посетители е между 7000 и 10 000 души. Немалка част от тях ще останат да нощуват в специално обособен къмпинг или ще се възползват от хотелите и почивните бази в района.

За доброто настроение на всички ще бъдат изградени и специални зони за забавления, игри и томболи, сцена с музика на живо, мултимедия и детски забавления, а кетъринг фирмата ще се погрижи скарата и бирата да не свършат в специално изградените хранителни блокове.

Организатори на ARENA OFFROAD 2010 са Gladiator Offroad Technik, интернет порталът OFFRoad-Bulgaria.com и списание OFF-road BG.

Източник: rs-auto.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини