От х:

Днес в x:

Убиецът от Карнобат: Оставате ме в ареста, може да убия пак

Искам задържане под стража, за да не убия някой от близките си. Това каза пред съда 28-годишният софиянец Христо Тунев, който в събота уби дядо си в Карнобат, съобщи burgasinfo.com.

Той бе задържан с прокурорско разпореждане за 72 часа, а днес състав на Бургаския окръжен съд го остави в ареста за постоянно.

За пръв път обвинен сам иска да остане зад решетките, вместо да излезе навън. Служебният му защитник обаче настоя Тунев да бъде пуснат срещу парична гаранция.

Христо Тунев е с два счупени крака, след като в събота, бягайки от местопрестъплението, причини катастрофа, при която пострадаха мъж и жена.

В съда той едва пристъпваше, подпирайки се на полицаи и беше видимо неадекватен.

Къде ще се скрие този човек с два счупени крака, обърна се към магистратите служебният защитник. Прокурорът обаче настоя, че мъжът е опасен, тъй като вече е извършил друго престъпление - първо убийство, после катастрофа.

28-годишният Тунев, който е с висше икономическо образование заяви, че не помни нищо от случилото се през последните 5 дни. От 12 години той е освидетелстван и се лекува от „маниакална депресивна психоза", затова въобще не осъзнавал какво върши във фаталния ден. Според него за това спомогнала и смяната на хапчетата, които пиел.

Тунев беше арестуван заради убийството на 88-годишния си дядо Христо Христов от Карнобат. 28-годишния софиянец бе заловен от полицията, след като, опитвайки се да избяга, катастрофира и се блъсна в друг автомобил по пътя Бургас-Карнобат край село Венец.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини