От х:

Днес в x:

Още едно парче от златната кобра, при това безплатно

Limp Bizkit пуснаха още една песен в интернет.  "Walking Away" е второто парче от албума Gold Cobra, което се появява онлайн преди излизането му. "Реших да пусна още една песен онлайн... защото отнема повече време от очакваното да задвижим нещата", коментира Фред Дърст на официалния сайт на групата. Датата на издаване на албума все още не е обявена.

Парчето е чудно за слушане и във време, когато копирайта се лансира като единствената законна форма на защита на авторски права в България, а на всички нива на малката ни държавица с мъничък пазар на подобни стойности се чува плащай или ще те глобим, та в такова едно време да се неначудиш как Limp Bizkit си пляснаха продукцията за свободно слушане и сваляне в интернет. Безплатно. Законно. Под Creative Commons, алтернативата на копирайта, което би трябвало да е невъзможно, или-или, нали така. Но пък слава богу, че е възможно, защото БГ копирайта дотука ни заля с копипейстнати цици, гъзове, хореографии, прически, гримове, а също и със сексистки, първосигнални, безмозъчни и безсмислени формули на успеха с претенции да са авторски и яко защитени като такива. 

Макар че според китариста Wes Borland  албумът Gold Cobra е повлиян от френската електронна формация Daft Punk, "Walking Away" е нещо, което няма опасност да сте чули оня ден изпято на някакъв друг език. Тя не се маскира като изпълнена в едикакъв си стил. Тя е поток, който се влива в голямата река на голямата музика. Предполага се, че по бреговете и шумолят и големи пари.

Е, за авторските права на Limp Bizkit в момента се грижи Geffen Records, преди тях - Interscope Records, и двата лейбъла са част от Universal Music Group.

Ето я тук "Walking Away", добра за всяко ухо. На soundcloud.com свободна за слушане и сваляне, давайте докато може. 

 

Ако ви се иска нещо от сорта на това което накара разбирачите да говорят за нов стил, ню метъл хардкор, при първите изяви на Limp Bizkit, ето го и „Why Try”, който пък е в мрежата от края на април. Kак сега да не очакваме златната кобра?

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини