От х:

Днес в x:

Телефонни измамници атакуват Кърджали, 21 пробвани за два дни

Телефонни измамници атакуват Кърджали. Полицията отчита бум на опитите да бъдат ограбени възрастни хора. 21 са обажданията на жители на областния център през последните два дни. Мошениците разиграват класическия сценарий за „катастрофа с роднина” и искат пари, за да бъде освободен шофьорът, причинил произшествието. За сега нито един от атакуваните граждани не е дал пари.

Възрастен мъж на 66 години за малко да се раздели с два бона. Той изтеглил сумата след разговора с измамниците, но за късмет се видял със сина си, който бил представен за извършител на катастрофа. Така подлъгалият се успял да предотврати финансовата загуба.

Бумът на телефонните измами в Кърджали е само дни след като полицията отчете, че има рязко снижаване на броя им. Според ченгетата причината в добрата кампания по разясняване на механизмите, по които действат мошениците. От МВР предупреждават също, че измамниците звънят на стационарни домашни и служебни телефони. Гражданите, които получават съобщения за катастрофи с техни близки, в никакъв случай да не предават пари на непознати, а да подадат сигнал на тел.112 или 166, напомнят от полицията.

Георги КУЛОВ

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини