От х:

Днес в x:

ДПС пак натиска Цветанов за насилието в Кърджали

Неджми Али

Народните представители от ДПС Лютви Местан, Ремзи Осман и Неджми Али са отправили ново питане към вътрешният министър Цветан Цветанов по повод проявеното в Кърджали полицейско насилие. То е депозирано вчера след обяд в деловодството на Народното събрание. Парламентарния въпрос се налага заради противоречивото поведение на вътрешният министър. Първоначално той се извини на малтретираните, а след това от парламентарната трибуна оправда полицаите, които са действали брутално, каза за Кърджали бг вести депутатът Неджми Али.

Народните представители искат да получат отговор на следните въпроси: Питана ли е прокуратурата и има ли прокурорско разпореждане за проникването в дома на семейство Мустафови? В плана на операцията включен ли е адресът, на който живее насиленото семейство? В доклада за операцията отразено ли е, че е проявена бруталност спрамо невинни граждани? Какви мерки спрямо виновните полицаи ще предприеме министърът? Ще се разграничи ли от провинилите се?

Категорично смятаме, че в разрез със закона са малтретирани невинни граждани, подчерта Неджми Али. Той очаква Цветанов да протака отговора за след парламентарната ваканция.

Оправдавайки виновните, вътрешният министър постъпи некоректно спрямо ДПС. От нашата партия имахме информация за случая на момента. Но не го разгласихме в медиите и не го политизирахме. За съжаление Цветанов злоупотреби с доверието ни и вместо да накаже виновните, ги защити, каза още Неджми Али.

Това според него налага да се създаде парламентарна анкетна комисия и ДПС ще настоява в пленарна зала.

Георги КУЛОВ

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини