От х:

Днес в x:

В Русия задължиха достъвчик да спре достъпа до YouTube

В Далечния изток на Русия, в град Комсомолск на Амур съдът задължи интернет доставчик да спре достъпа до сайта YouTube и още четири сайта, които съдржат екстремистки материали, съобщава радио „Ехото на Москва”.

С иск към съда се обърнал градския прокурор Владимир Пахомов, който открил в YouTube материал, който бил обявен за екстремистки.

Доставчикът обяснил, че няма право да ограничава достъпа до информация, ако абонатите не са нарушили условията за ползване на услугата, но въпреки това съдът взел решение в полза на прокурора.

Решението на съда в Комсомолск противоречи на руската конституция, заявиха пред РИА Новости от руското отделение на „Гугъл” (компанията притежава YouTube).

Прокуратурата в Комсомолск на Амур започнала дело срещу местен доставчик, тъй като в четири сайта има свободен достъп до книгата на Адолф Хитлер „Моята борба”, а в YouTube може да се гледат видеоматериали с екстремистко съдържание.

Съдът е удовлетворил иска на прокуратурата и е наредил на местния интернет доставчик да спре дотъпа до YouTube и сайтовете lib.rus, thelib.ru, zhurnal.ru и web.archive.org.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини