От х:

Днес в x:

Google отвръща на удара с "Google Me"

Ако може да се вярва на някои онлайн доклади, Google подготвя конкурент на Facebook, в чието разработване ще участва създателят на популярни социални игри като "Farmville".

Google Games, създадени в своеобразна форма на партньорство с германската компания Zynga, вече се привеждат в действие и ще са част от по-голяма социална мрежа, наречена Google Me.

Ключови фигури в развитието на интернет приложенията са на мнение, че най-известната търсачка действително разработва социална мрежа, която успешно да конкурира Facebook.

Тази седмица TechCrunch съобщи, че според неназовани източници Google е инвестирал между $100 и $200 млн. в Zynga - създателят на хитовите социални игри "FarmVille" и "Mafia Wars".

Инвестиционната сделка е била потвърдена миналия месец, като в процес на разработване са и "по-мащабни стратегически проекти", сочи докладът.

Говорител на Zynga заяви в понеделник, че компанията няма да коментира слуховете. Говорителят на Google пък посъветва въпросите да бъдат отправяни към ПР-отделът на компанията, който обаче също остана безмълвен.

Популярността на игрите на Zynga - повече от 50 млн. души ги играят всеки ден, представлява сериозен гарант за всеки проект, започнат от Google.

Логичният въпрос, който се появява, е дали Zynga ще изтегли своите игри от Facebook.

Според TechCrunch сделката с Zynga е част от по-голям проект, наречен Google Games.

Според мнозина слуховете за Google Me са верни. Проектът ще стъпи на основата на Google Buzz - опит за социална мрежа, който от търсачката направиха през февруари. Тогава обаче Google Buzz беше сериозно критикувана от хай-тек специалистите.

Докладът обаче не предлага подробности за това как ще изглежда социалната мрежа на Google, ще се свързва ли тя с Gmail и останалите продукти на компанията, и как Google Games ще бъдат интегрирани в нея.

"Те разбраха, че Buzz не беше достатъчно добър и че трябва да направят първокласна социална мрежа. Вече я правят, по образец на Facebook", заяви Adam D Angelo, бивш технически специалист във Facebook.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини