От х:

Днес в x:

Цветанов: Водното огледало – ясно до седмици

До седмици ще има резултати от разследването по „водното огледало“ в Кърджали, заяви пред журналисти вътрешният министър Цветан Цветанов. То е полезно за града, но тук става въпрос за разходване на народни пари, допълни той. Експертите, каза Цветан Цветанов, работят и по следата, че при изграждането на шлюзите на хидротехническото съоръжение бетонът не е с нужното качество и с времето може да възникне проблем, уточни той.

Акцията на ГКПП „Капитан Андреево“ няма да е самоцелна, ще има и следващи на останалите гранично- пропусквателни пунктове. При нея са задържани четирима души, трима от които са митничари. Всички те веднага са заменени с нови. Според Цветанов време е в една европейска страна като нашата българските граждани, а и нейните гости, да се чувстват защитени и много по- сигурни.

Вицепремиерът наблюдава националното пълномащабно учение „Защита 2 010″, което започна с „регистриран“ от Геофизическия институт към БАН трус с магнитуд 6,8 по скалата на Рихтер на 300 км. югоизточно от София. По сценарий най- засегнати са общините Кърджали, Момчилград и Черноочене. Последва пожар в „Технополис“, катастрофа на железопътен прелез. В старата база на фирма „Бентонит“ кризисни ситуации отиграха екипи на „Гражданска защита“, полицията, „Пожарна безопасност и спасяване“ „ВиК“, EVN, „Пътно управление“, РИОКОЗ, РЦЗ, РВМС, ЦСМП и БЧК. В края на учението Цветан Цветанов заяви, че на всички етапи от занятието е имало нужната координация и взаимодействие и е била постигната целта – адекватна реакция на кризисна ситуация.

 

 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини