От х:

Днес в x:

С картички ще финансираме Камбанарията до Богородица

Картичката на цена от минимум 10 лв

Дарителска кампания за средства за дострояване на камбанарията зад монумента „Света Богородица“ ще открие община Хасково ако този петък общинския съвет приеме докладната записка на кмета Георги Иванов. В нея се предлага да се предоставят картички на гражданите

с изображение на Камбанарията срещу минимална вноска от 10 лв. Парите, дори да са само десетачка, ще се приемат след сключване на дарителски договор, като физическото лице предоставя имената и ЕГН-то си, а фирмата-своя Булстад.

Макар предложението още да не е гласувано, картичките вече са изработени, убеди се Haskovo.net. На тях е изображението на Богодорица плюс компютърната графика на бъдещата камбанария. Тя ще бъде 29 метрова кула от стъкло и бетон, увенчана с православен кръст с височина метър и 20 см и ширина над два метра. Строежът вече е започнал. Камбанарията трябва да бъде готова за празника на Хасково 8-ми септември.

Картичките ще могат да бъдат закупувани в туристическия център, сградата на общината и до самия монумент на Богородица. Възможно е да има и други пунктове.

Г.Христов

Туристическия център ще е едно от местата където ще се правят даренията
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини