От х:

Днес в x:

Само 730 записани, катастрофа за гимназиите

Теодора и Агнес от Свиленград избират хасковското ГПЧЕ. Ученичката е вляво

Само 730 седмокласници днес до обяд бяха подали документи за класиране в профилираните гимназии в Хасково и региона. До 17.30 днес 21-ви юни е крайния срок за подаването на документите. Ако цифрата не се промени съществено, това означава че гимназиите ще закриват повсеместно паралелки. 1429 са свободните места в училищата с прием след 7-ми клас. Миналата година, при 900 подали документи, паднаха 14 паралелки.

Очакванията бяха за значително по-голям прием тъй като 1713 седмокласници изкараха позитивни/различни от двойки/ оценки на приемния изпит. Той обаче бе обединен с изпита за външно оценяване на седми клас, който даваше само текуща срочна оценка. Тези които искаха гимназии трябваше да решат допълнителен модул по математика и Български. Много деца решиха че нищо не им коства да се пробват без, както се вижда, да имат реални намерения за кандидатстване в гимназиите. Купищата слаби оценки или ниски оценки пък обезсърчиха голяма част от ученици и родители.

По традиция всичко става в последния момент, тоест към края на деня, демонстрираха бодрост и спокойствие експертите приемащи документи в блок втори на обединени ученически общежития. През първата половина от последния ден, главни посетители бяха деца и родители от Харманли, Свиленград и околните на Хасково села.

Г.Христов

Места има, желаещи-не съвсем
Диляна от Узунджово предпочита хасковската Икономика

Родителите получаваха обстойни обяснения. Опашки нямаше
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини