От х:

Днес в x:

Нулев интерес на учениците по проблема с наркотиците

Учениците проявиха интерес когато им обърнахме внимание на таблата. до тогава те бяха само някаква част от интериора

Учениците и техните родители не се интересуват особено от проблема с наркотиците и тяхното разпространение сред хасковската младеж. Информационни табла на тази тема днес бяха поставени във фоайето на хасковската природоматематическа гимназия. По замисъла на инициатора, община Хасково, информационната кампания в профилираните гимназии трябва да запознае родители и учители кога децата им ползват наркотици и какви са физиологичните и психологически симптоми по които това се познава.

Видовете наркотици, тяхното разпространени и първите белези на наркотичната зависимост, бяха сред полезните данни в информационните табла. Нямаше обаче кой да ги прочете. Така и не се видя човек от Младежкия център, които осъществяват мероприятието, който да привлича учениците или да им разяснява проблема. Оставени сами на себе си, децата мятаха по поглед от любопитство, но чистосърдечно си признаха, че темата не ги вълнува. В малките класове въобще отричаха да има такъв проблем, при големите пък битуваше мнението че справянето с дрогата е работа на тези които я консумират. А такива в училището нямало.

Мястото на кампанията-на пода във входа

Явно тютюнът не спадаше към наркотичните вещества предизвикващи зависимост, защото всеки втори от учениците излязъл на двора по време на голямото междучасие, палеше цигара.

Те нямат проблем с наркотиците

Информационната кампания на общината по повод световния ден против дрогата 26-ти юни, продължава до края на седмицата в хасковската езикова и икономическа гимназии както и гимназията по дървообработване и строителство.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини