От х:

Днес в x:

Кметовете на ДПС на война срещу „В и К”

Кметовете на седемте общини в област Кърджали, излъчени от ДПС обявиха война на новия шеф на „ВиК” инж.Славчо Славков. Градоначалниците отказват да участват в общите събрания на дружествето. Те обвиняват Славков, че не се вслушва в думите им. В официално становище, публикувано в края на седмицата кметовете заявяват, че няма да участват във насроченото за утре Общо събрание, докато не бъдат чути претенциите им.

Държавата държи 51 % от акциите на водното дружество, а общините останалите 49%.

Повод за атаката срещу Славков е недоволството в осем села в община Кирково срещу поскъпването на гравитачната вода. От 1 януари цената й се е покачила тройно, достигайки 1,03 лв . за кубик. Не е тайна,че местните жители поливат с питейната вода зеленчука си и оскъпяването й сериозно засяга интересите им.

Според кметовете на общини „В и К” в Кърджали не е представило убедителни мотиви за поскъпването.

Няма връщане назад на цената,отговори Славков. Той обясни, че решението е взето не от него, а от Държавната комисия по енергийно и водно регулиране. Предложението за поскъпването е направено от неговия предшественик Милан Миланов, управлявал с благословията на Тройната коалиция. Славков определи действията на кметовете, като политически манипулации.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини