От х:

Днес в x:

Skype се отказаха и от Windows Phone 7

След като премахнаха от сайта си версията на Skype за Windows Mobile 6.1, а после обявиха, че няма да подготвят версия за 6.5, сега Skype са решили да забият и последния пирон в ковчега на Windows Mobile. Фирмата оповести, че въобще се отказва да създава приложение за предстоящата нова OS на Microsoft - Windows Phone 7.

По всичко личи, че създателят на един от най-използваните видео-чат клиенти и пет пари не дава за "остарялата" операционна система. Windows Phone 7 обаче определено коригира този недостатък, но въпреки това Skype отново не желаят да възобновят работата си по създаване на приложения за платформата. Макар това да е доста объркващо на пръв поглед решение, факт е, че Windows Mobile вече далеч не е най-популярната операционна система за мобилни телефони.

Може би Skype са решили да се насочат към по-актуалните и конкурентни платформи, които се появиха на пазара: Android, iPhone OS и BlackBerry OS 6. Сега остава единствено въпросът дали и други разработчици ще последват техния пример...

Източник: tehnozona.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини