От х:

Днес в x:

Samsung готви телефон с 3D дисплей

Моделът SCH-W960 ще може да възпроизвежда обемно изображение, без да изисква използването на специални очила

По всичко личи, че технологията за формиране на стерео изображения няма да остане запазена територия само за големите телевизори и монитори - по-рано през годината свои разработки за мобилни 3D екрани представи компанията Sharp, а неотдавна планове за внедряване на този тип решения обяви и Nintendo за своята бъдеща джобна гейм конзола 3DS. Сега намерения за интегрирането на 3D екрани в мобилните си телефони обяви и Samsung.

Това ще стане с нов мобилен телефон на корейската компания, обозначен като SCH-W960. Той се отличава с доста компактни габарити (113,9х53,9х13,9 мм) и малко тегло (120 г). Въпросният апарат ще е оборудван с 3,2-инчов, сензорен AMOLED екран с резолюция 320х240, който ще може да възпроизвежда обемни изображения, без да изисква използването на специални поляризирани очила. Ще има и отделен бутон за превключване между 2D и 3D режимите за гледане. Знае се също, че в телефона ще има още 3,2-мегапикселова цифрова камера, акселерометър, слот за microSD карти, Bluetooth 2 модул и поддръжка за GSM и HSDPA мрежи.

Samsung SCH-W960 ще излезе на корейския пазар до края на юни, но засега няма информация кога вевентуално и на какви цени ще се появи в останалата част на света.

Източник: pcworld.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини