От х:

Днес в x:

Фаворитите на фестивала на камерния танц пътуват за Унгария

Фаворитите на журито в стил танцово шоу от фестивала на камерния танц ще участват в Европейското първенство по танцово шоу в Унгария тази година. Участниците, които се класират от първо до пето място, ще представят България в престижната надпревара зад граница.

В осмото издание на националния фестивал ще участват над 250 танцьори. Те ще се състезават в стиловете български народни танци, класически танци, характерни танци и танцово шоу.

Сред участниците от Хасково са формациите "Тангра" и "Рона", ансамблите "Южняци", "Златна тракия" и "Хасково". От Димитровград ще пристигнат балет "Галаксико" и ансамблите "Изворче" и "Звездица".

Освен наградите на журито от Българска спортна танцова федерация и Българска танцова федерация ще бъдат връчени и купите на кмета Георги Иванов. Те ще бъдат присъдени на най-добрия камерен танц във всеки стил.

Осмото издание на фестивала на камерния танц и танцово шоу ще се проведе в зала "Дружба" от 30 април до 2 май. Официалното откриване е в 18.00 часа. Надпреварата ще започнат фолклорните състави.

Организатори са община Хасково и ОП "Младежки център". Заместник кметът Кирил Керанов и директорът на общинското предприятие Деян Янев показаха купите и медалите, които ще получат победителите.

Христина Котларска

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини