От х:

Днес в x:

Майка забрави дъщеря си в полицията. Първанов среща бизнеса в "Планета". Преглед на регионалния печат

"Майка забрави дъщеря си в полицията" пише във водещо заглавие вестник "Хасковска Марица". До абсурда се стигнало след акцията на полицията по харманлийските дискотеки в петък вечерта. Малолетна девойка от село Рогозиново бе хваната със сводници, а настойчивите опити за връзка с родителите не дадоха резултат. Наложи се девойката да бъде върната у дома с полицейска патрулка.

"Букелон се пропука" Букелон е легендарната крепост при която през 1205-та година Цар Калоян разбива кръстоносците и пленява император Балдуин. Сега главната кула се рацепва по средата, а за укрепването няма пари.

"Общината взема незаконен блок на Бисера" Става дума за панелка в кв. "Каменни" недалеч от местната Метрология. Тя била почната през 1998-ма година от 3 предприятия, Пощите, Пътното и фабрика "Бисера". Последните не успяват да завършат частта си и в крайна сметка фалират. Оказва се, че са работили и без куп разрешителни. Недостроения блок се руши, общински съветник предлага общината да го вземе и да направи в него общински жилища.

Нова порция агенти на ДС в областното МВР изплуваха след поредното разпечатване на досиета-на страница 2.

На страница 4-та: Склад за скрап разбуни духовете в Свиленград. Общински гардове завардили входа и не пускат камиони да влизат в склада. Собственикът се жалва, от общината контрират че обекта е незаконен, работил с разрешително издадено от Хасково. Това разрешително нарушавало разпоредбите на Здравното министерство, според които складове за вторични суровини трябва да са на поне 100 м от жилищни скради. Което не било така.

"Задържаха 14 проститутки" е водещото заглавие в "Новинар Юг". Уловът на полицията е от акцията в Харманли. Жриците на любовта се оправдавали че трябва да ядат, затова проституират. Полицията първо трябва да ги предупреди че проституират, после ако продължат, да ги глоби за неизпълнено полицейско разпореждане. Повечето нарушители на закона биха се молили да са част от подобна процедура.

"Симеоновград-Гълъбово само за Гълъби"-водещо заглавие от страница първа. Пътят е в окаяно положение и това личи и от приложените към материала снимки. Жителите на Калугерово и Пясъчево се канят да блокират пътя в знак на протест срещу продължаващото безхаберие. Колите масово се чупят при преминаването през отсечката между двете села, а никой не предприема нищо.

"Първанов ще се срещне с бизенса в "Планета" В най-оборотната димитровградска дискотека, президентът ще дебатира с представители на местния бизнес икономическите проблеми на държавата, напоследък любима тема. Може би ще бъде поканен и Дянков. 

"Галактион с 3 часа литургия в Голямо Асеново" 150-годишен храм бе осветен след ремонт, от старозагорския митрополит Галактион.

"Гранд" не спазиха договорките" В материала поместен на спортната страница, директорът на ОП"Младежки център" отговаря на въпроси свързани с изгонването на един от най-успешните спортни клубове в града. Дълго завоалираните причини за решението най-после се изясняват. Договорът с танцьорите бил едностранно прекратен защото Павлина Вълчева и Николай Манолов участвали в Dansing stars" 2. Без да споменат името на Общинско предпирятие младежки център. С други думи всички позитиви /плюс парите/ за тях, а родния им дом не е назован никъде. Направо умилителна картинка: селектираните лично от Слави Трифонов професионални танцьори заявяват пред цяла България "Ние станахме такива благодарение на Младежки център- Хасково"

Освен това "Гранд" тренирали /и съответно печелили/ от възрастни танцови двойки, а трябвало да обучават само деца. В интервюто господин Янев си противоречи доста като например в частта, че Гранд тренират много интензивно и  тяхната зала не може да се ползва от никой друг. От друга страна дирекотрът обявява че те всъщност тренират само късно следобяд и лъжат за многото си деца. Логиката на общинския чиновник е нещо аморфно, извайва се според интереса.

Това бе по-интересното от днешния регионален печат.

Г.Христов 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини