От х:

Днес в x:

-4 °C

Майка забрави дъщеря си в полицията. Първанов среща бизнеса в "Планета". Преглед на регионалния печат

"Майка забрави дъщеря си в полицията" пише във водещо заглавие вестник "Хасковска Марица". До абсурда се стигнало след акцията на полицията по харманлийските дискотеки в петък вечерта. Малолетна девойка от село Рогозиново бе хваната със сводници, а настойчивите опити за връзка с родителите не дадоха резултат. Наложи се девойката да бъде върната у дома с полицейска патрулка.

"Букелон се пропука" Букелон е легендарната крепост при която през 1205-та година Цар Калоян разбива кръстоносците и пленява император Балдуин. Сега главната кула се рацепва по средата, а за укрепването няма пари.

"Общината взема незаконен блок на Бисера" Става дума за панелка в кв. "Каменни" недалеч от местната Метрология. Тя била почната през 1998-ма година от 3 предприятия, Пощите, Пътното и фабрика "Бисера". Последните не успяват да завършат частта си и в крайна сметка фалират. Оказва се, че са работили и без куп разрешителни. Недостроения блок се руши, общински съветник предлага общината да го вземе и да направи в него общински жилища.

Нова порция агенти на ДС в областното МВР изплуваха след поредното разпечатване на досиета-на страница 2.

На страница 4-та: Склад за скрап разбуни духовете в Свиленград. Общински гардове завардили входа и не пускат камиони да влизат в склада. Собственикът се жалва, от общината контрират че обекта е незаконен, работил с разрешително издадено от Хасково. Това разрешително нарушавало разпоредбите на Здравното министерство, според които складове за вторични суровини трябва да са на поне 100 м от жилищни скради. Което не било така.

"Задържаха 14 проститутки" е водещото заглавие в "Новинар Юг". Уловът на полицията е от акцията в Харманли. Жриците на любовта се оправдавали че трябва да ядат, затова проституират. Полицията първо трябва да ги предупреди че проституират, после ако продължат, да ги глоби за неизпълнено полицейско разпореждане. Повечето нарушители на закона биха се молили да са част от подобна процедура.

"Симеоновград-Гълъбово само за Гълъби"-водещо заглавие от страница първа. Пътят е в окаяно положение и това личи и от приложените към материала снимки. Жителите на Калугерово и Пясъчево се канят да блокират пътя в знак на протест срещу продължаващото безхаберие. Колите масово се чупят при преминаването през отсечката между двете села, а никой не предприема нищо.

"Първанов ще се срещне с бизенса в "Планета" В най-оборотната димитровградска дискотека, президентът ще дебатира с представители на местния бизнес икономическите проблеми на държавата, напоследък любима тема. Може би ще бъде поканен и Дянков. 

"Галактион с 3 часа литургия в Голямо Асеново" 150-годишен храм бе осветен след ремонт, от старозагорския митрополит Галактион.

"Гранд" не спазиха договорките" В материала поместен на спортната страница, директорът на ОП"Младежки център" отговаря на въпроси свързани с изгонването на един от най-успешните спортни клубове в града. Дълго завоалираните причини за решението най-после се изясняват. Договорът с танцьорите бил едностранно прекратен защото Павлина Вълчева и Николай Манолов участвали в Dansing stars" 2. Без да споменат името на Общинско предпирятие младежки център. С други думи всички позитиви /плюс парите/ за тях, а родния им дом не е назован никъде. Направо умилителна картинка: селектираните лично от Слави Трифонов професионални танцьори заявяват пред цяла България "Ние станахме такива благодарение на Младежки център- Хасково"

Освен това "Гранд" тренирали /и съответно печелили/ от възрастни танцови двойки, а трябвало да обучават само деца. В интервюто господин Янев си противоречи доста като например в частта, че Гранд тренират много интензивно и  тяхната зала не може да се ползва от никой друг. От друга страна дирекотрът обявява че те всъщност тренират само късно следобяд и лъжат за многото си деца. Логиката на общинския чиновник е нещо аморфно, извайва се според интереса.

Това бе по-интересното от днешния регионален печат.

Г.Христов 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Вълнуват ви предимно семейни въпроси днес, а работата ви е възможно да остане на заден план. Не срещате сериозни затруднения, но за много въпроси ще ви се наложи да изчакате по-благоприятен момент. Просто периодът е неподходящ за активни действия от ваша страна. Не се притеснявайте да говорите открито да чувствата си с близките си хора, те ще ви разберат.
28 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Вземете под внимание очакванията на близките си и работете за тяхното осъществяване. Така ще запазите мира в къщи и ще ви остане време за другите, не по-малко важни задачи днес. С интелигентното си присъствие печелите популярност и налагате идеи, чийто перспектива предстоят.
28 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще намерите елегантно решение на въпрос, който ви притеснява и без да се губите в догадки, ще пристъпите към изпълнението му. Ще се ползвате с доверието на онези, които ви интересуват и чието мнение е важно за успеха ви. Носители сте на новото и много хора ще се съобразяват с вас.
28 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Преминавате успешно през всички трудности, с които ви сблъсква днешният ден. Малко неща са в състояние да ви откажат от целите ви, преследвате ги твърдо и неотменно. Проявете обаче повече постоянство относно въпрос, който косвено ви засяга. Скоро ще оцените предимствата от подобно поведение. Предстои ви среща с човек, когото не сте виждали отдавна.
28 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Най-сетне имате възможност да си отдъхнете. Резултатите от упоритата ви работа и проявеното постоянство ще надхвърлят очакванията ви. Цената на успеха ви е натрупалата се умора. Отдайте се на заслужена почивка. Отделете повече време на семейството си и любимите си занимания.
28 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Време е да загърбите лошото настроение. Не се измъчвайте от черни мисли, а влезнете в откровен диалог, с човек, с когото имате нужда да се изясните. В служебен план не допускайте да ви припишат чужди пропуски. Нека поведението ви в семейството бъде изпълнено с уважение към по-възрастните. Чувствате се все по-добре.
28 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Различни становища по общ въпрос ще ви накарат да заемете по-твърди позиции в защита на интересите си. Покажете се подготвени и с добро отношение към околните, това ще натежи везните във ваша полза. Ще възстановите силите си след здравословните си неразположения и няма да ви липсва енергия за всичко, което желаете.
28 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Прекомерната сдържаност в отношения с желан от вас човек едва ли е верния път към сърцето му, за това опитайте да проявите инициативност и е много вероятно скоро да постигнете успех. Ще се изненадате от лекотата, с която успявате да въдворите ред у дома. Авторитетна намеса в подходящ момент ще ви донесе голямо предимство за в бъдеще, а и ще ви накара да се почувствате много добре.
28 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
28 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ще ви стигне за да свършите всичко, което предвиждате. Имате и свободата, и волята и желанието, проявете повече активност. Не пренебрегвайте хората, които са ви помагали да постигнете успеха си, отдайте им дължимото. Простете грешките на близък човек и продължете напред.
28 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Използвайте деня, за да го прекарате сред близките си хора. Нуждаете се осезателно от почивка и разтоварване. Опитайте се да туширате в зародиш евентуален финансов проблем.
28 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Намирате много сподвижници днес, така че няма да сте сами в начинанията си. Откривате нещо полезно, което ще ползвате и за в бъдеще. Ваш близък е на път да постъпи по неразумен начин в личен план, опитайте се да му въздействате. Бъдете по-внимателни в сърдечните си взаимоотношения.
28 ное 2020
Последни новини