От х:

Днес в x:

Чупакабра се появи в Украйна?

Жителите на Бобовище – село в Мукачевски район на Закарпатска област, твърдят, че чупакабра е нападнал домашните им животни. Митичното куче-вампир, съществуването на което остава недоказано, е виновно за гибелта на няколко десетки зайци, съобщава Корреспондент.Net .

Неизвестно животно било видяно на дърветата и по оградите. Селяните смятат, че то прегризва гърлата на зайците и пие кръвта им. Местен жител го е описал като същество с размер на куче и пухкава опашка.

Чупакабра взе да се споменава отново в руските медии, сигналите идват все от украински села. В средата на март жена от Ровенска област обяви, че е била нападната от неизвестно същество. В този случай "чупакабра" била с човешки ръст  и се придвижвала на два крака. Жителите на Ровенска област също твърдяли, че неизвестно създание им убива зайците през нощта. Според "Комсомольская правда - Украина", сътрудници на милицията излезли на лов за хищника, но така и не го хванали.

През последните две години съобщения за действията на неизвестен хищник са идвали от Лвовска и Тернополска област. В няколко случая било изяснено, че селяните са взели за чупакабра бездомни кучета.

Легендите за чупакабра идват от латиноамериканските страни. През 2004 година в Тексас бе застреляно същество, което сякаш беше чупакабра, но впоследствие се оказа болен койот.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини