От х:

Днес в x:

Airo Wireless: водоустойчив смартфон

Airo Wireless A25is е първият "абсолютно защитен" и водоустойчив смартфон в света. Насочен е към "хора, на които се налага да комуникират в потенциално опасни среди, включващи индустрии като преработване на материали и химическо производство, нефтохимия, производство на домакински уреди, фармацевтични компании, а също и за военните". Устройството е устойчиво срещу изпускане върху твърда повърхност, отговаря на военните спецификации за защита MIL810 F/G, а също така може да издържи 30 минути при потапяне във вода на дълбочина до метър и половина.

Сред спецификациите на Airo Wireless A25is присъстват ОС Windows Mobile, 2.8-инчов сензорен дисплей, GPS, поддръжка на Push-To-Talk, GPS, Bluetooth и “разнообразни мобилни бизнес-приложения”. Устройството ще се разпространява първо от американския оператор AT&T и е достъпно в търговските вериги в САЩ от вчера. Все още няма информация за цената му, а също така не се знае и дали ще бъде разпространявано извън САЩ.

Междувременно AT&T лансираха и революционно зарядно устройство на име AT&T ZERO. Това е първото устройство, което може автоматично да засича кога телефонът е завършил зареждането си. След като това стане, зарядното спира електрическото захранване към мобилното устройство и по този начин спестява енергия. Освен това, зарядното е универсално и може да се използва за различни марки и модели телефони. То ще бъде достъпно в Америка от началото на май и ще се продава на същата цена както обикновените зарядни, а опаковката му ще бъде изготвена от "100% рециклирана хартия".

Източник: tehnozona.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини