От х:

Днес в x:

Британскки учени четат мисли

Британски учени от лондонския Юнивърсити колидж съобщиха, че са установили за какво специфично минало събитие мислят хора, като изследвали мозъчната им дейност, съобщи Франс прес.

Предишно американско изследване през 2008 г. позволи да се разбере какви изображения виждат доброволци, като за целта бяха регистрирани мозъчните им сигнали с помощта на функционален ядреномагнитен резонанс.

През 2009 г. същият екип от лондонския Юнивърсити колидж установи къде се намират хора във виртуален свят, анализирайки мозъчните им сигнали. Новото изследване е крачка напред към мечтата или кошмара да се четат мислите на другите чрез концентриране върху епизодичната памет, т.е. върху по-комплексните спомени за събития от ежедневието.

Успяхме да изследваме мозъчната дейност, за да открием следи от специфичен спомен в епизодичната памет, заяви главният автор на изследването Еленор Магуайър от лондонския Юнивърсити колидж. Открихме, че мислите са складирани в хипокампуса. След като вече знаем къде се съхранява паметта, имаме възможност да разберем как спомените са складирани и как могат да се променят с времето, допълни тя.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини