От х:

Днес в x:

Милиардер консерватор дари 50 милиона долара на кампанията на Тръмп

Милиардерът консерватор Тимъти Мелън, наследник на базираната в Питсбърг банкерска фамилия Мелън, е дал 50 милиона долара миналия месец на комитет за политически действия, работещ в подкрепа на републиканеца Доналд Тръмп за президент, предават Ройтерс и БТА.

Комитетът, известен като MAGA Inc, е увеличил броя на телевизионни реклами, подкрепящи предизвикателството на Тръмп към Джо Байдън за президентските избори през ноември. Притокът на средства е помогнал на съюзниците на Тръмп през последните седмици да надхвърлят разходите на съюзниците на Байдън.

MAGA Inc. разкрива в подаден до Федералната избирателна комисия отчет, че е получил повече от 68 млн. долара от дарители миналия месец, като повечето от парите са дошли от Мелън, а 10 млн. долара са от милиардерите Лиз и Дик Улийн, основали през 1980 г. компанията си за транспорт и опаковане Uline в мазето си.

Мелън, който живее в Уайоминг и рядко е сниман, е пилот любител, инвестирал в и ръководил свързани с транспорта компании. "Форбс" изчислява, че богатството на семейство Мелън възлиза на около 14,1 милиарда долара.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини