От х:

Днес в x:

Кандидатите от листата на ГЛАС НАРОДЕН - личности с ясни и постижими решения за Хасково

    ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

    Кандидатите за общински съветници от листата на ГЛАС НАРОДЕН с № 41 в бюлетината на предстоящите избори за общински съвет, представиха своята програма.

    Деян Янев, който е водач на листата, я определи като гражданска, а кандидатите, включили се в нея, като личности, които не робуват на партийни предписания, не желаят да служат на тяснопартийни или на частни интереси и имат конкретни идеи и предложения за развитието на Хасково. Той подчерта, че е важно да се гласува персонално за личността на кандидата особено когато става въпрос за избори за общински съвет. Програмата на ГЛАС НАРОДЕН Янев нарече реална и постижима, изцяло съобразена с дейността на общинския съвет. Зад тази програма, каза той, стоят хора, които могат да я изпълнят.

    Една от най-важните цели, които си поставят кандидат-съветниците от ГЛАС НАРОДЕН, е повишаването на капацитета на Общински съвет в издаването на качествени нормативни актове. Те смятат, че е важно всички предлагани решения да се обясняват достъпно на обществеността, за да е тя наясно кой за какво работи в общинския съвет.

    В програмата си кандидатите за общински съветници от ГЛАС НАРОДЕН са включили конкретни мерки за развитие на селата, за подобряване на условията на живот в крайните градски квартали и вилните зони. Едно от техните предложения е създаването на фермерски пазари в онези села, през които минават пътища с интензивен трафик. Сред своите приоритети те посочиха още изграждането на достъпна градска и училищна среда, осигуряването на безплатни карти за пътуване на гимназистите от селата, съчетано с промени в общинската транспортна схема с цел уреждането на удобен транспорт за навременното им пристигане в училище.

    Програмата на ГЛАС НАРОДЕН включва план за изменение на част от действащите и изготвяне на нови нормативни актове с местно значение. Ще бъдат предложени също така две програми за развитие на образованието в общината - едната за професионалното образование, а втората за повишаване на качеството на образование в общинските училища.

    Георги Пеев, който е трети по ред в листата, заяви, че местната власт е онази, която решава конкретните ежедневни проблеми на хората. Затова, когато избират представители в местната власт, хората трябва да мислят, в противен случай ще имат общински съвет като този, който беше пет месеца и от чийто състав той се срамува. За пример той даде включването в дневния ред на сесия на общинския съвет на предложение за решение, в което като краен срок за изпълнението на определена дейност е посочен 31 февруари. Пеев подчерта, че работата в общинския съвет е изключително сериозно нещо и точно затова с надеждата, че повечето от кандидатите ще я четат и ще научат нещо, с Деян Янев са подели образователната инициатива “Какво работи общинския съветник?”. Според него това е важно, защото през изминалите пет месеца сме станали свидетели на феноменални глупости, извършени не само от управляващите, но и от опозицията, което е много тъжно. Той изрази своето мнение, че негласуването е съучастие в съсипията на общината, понеже ниската избирателна активност води до изкривявания в състава на общинския съвет.

    Лидия Педалова, която е четвърта в листата, разказа за своята кауза - развитието на професионалното образование в община Хасково. Нейната цел е разработването на общинска програма за подкрепа на професионалното образование, която да включва мерки за кариерно ориентиране на учениците, за стимулиране на дуалното обучение, за преодоляване на сегрегацията, която съществува в някои от професионалните гимназии, както и мерки за създаване на достъпна архитектурна среда за учениците с увреждания.

    Тодор Тодоров, който е пети в листата, акцентира върху задължението на общината да се грижи за благоустрояването на селата. Той посочи, че грижата за това е възложена на общинското предприятие “Екопрогрес”, което обаче не работи ефективно в тази посока. Затова според кандидатите от ГЛАС НАРОДЕН е нужна промяна в устройствения правилник на предприятието, като се създаде специализирано звено, което редовно да подобрява и поддържа селските райони.

    По повод на предложението в самите села, покрай натоварени пътища да се изградят фермерски пазари, които да заменят премахнатите наскоро незаконно съществуващи, създаващи риск за пътно-транспортни произшествия, Тодор Тодоров даде пример със село Конуш, където е възможно да се изгради такъв фермерски пазар, но не импровизиран, а добре благоустроен, който да радва окото, с ясна регламентация за използването му. В тази връзка, допълни той, е нужно още да се осигури такава организация на движението по общинските пътища, която да гарантира безопасността на пътуващите и на пешеходците. Това може да стане с приемането на нова наредба, която да замени отдавна остарялата общинска наредба. Той подчерта, че наред с амбицията Хасково да стане център на моторните спортове, би следвало общината да стане и пример за безопасно организирано движение, като въведе европейските мерки - изграждане на зона 30, на легнали полицаи и други възпрепятстващи съоръжения.

    Георги Ривов, който е шести в листата на ГЛАС НАРОДЕН, акцентира върху нуждата от изготвяне на наредба за подземната и надземната инфраструктура, чрез която да се регламентира поставянето на съобщителни кабели, понеже сегашното положение не е нормално. По отношение финансирането на детско-юношеския спорт Ривов счита, че има грешка във философията на сега действащата наредба. Парите се дават на базата на постижения, което всъщност е подпомагане на спорта за високи постижения, а не се дават за подпомагане на масовия спорт. Също така според него сегашните условия не осигуряват пълноценното използване на спортната база на Хасково, което може да се реши с промени в действащата подзаконова нормативна уредба в нашата община. Той подчерта, че Хасково има нужда от нова многофункционална спортна база.

    В края Янев заяви, че не желае да коментира действията на общинската структура на Продължаваме промяната, понеже дължи уважение към симпатизантите или членовете на Демократична България, от които вече няма нито един останал в общинската листа на коалицията.

    Купуването и продаването на гласове е престъпление!

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Последни новини