От х:

Днес в x:

Секс скандал във Ватикана

Ватикана е разтърсен от гей скандал, съобщават британският в. "Гардиън" и американският в. "Ню Йорк таймс", цитирани от БТА.

В скандала е замесен хорист от ватиканския хор, който пее в базиликата "Свети Петър", и ватикански сътрудник, бивш висш италиански чиновник, арестуван по обвинение в корупция. 

Главно действащо лице в скандала е Анджело Балдучи. До неотдавна той беше председател на Висшия съвет за благоустройство на Италия. В началото на февруари беше арестуван по обвинения в корупция и отклоняване на държавни средства във връзка с организирането миналата годинана на срещата на върха на Г-8, която първоначално бе предвидено да се състои на италианския остров Мадалена.

Има подозрения, че Балдучи е помогнал на определени фирми да спечелят търговете за изграждането на хотели и на подходящата инфраструктура за срещата. Заради разследването Балдучи подаде оставка. Балдучи е играел и важна роля не само в италианскатаадминистрация, но и във Ватикана.

При разследването срещу Балдучи телефонът му бил подслушван и така се натъкнали на разговори между него и 29-годишния ватикански хорист, роденият в Нигерия Гинеду Томас Ехием. От разговорите станало ясно, че хористът е уреждал срещи на Балдучи с мъже, които предлагали сексуални услуги срещу заплащане, пише "Гардиън". Един от въпросните мъже дори се подготвял за свещеник. Засега хористът е отстранен от ватиканския църковен хор, а Ватикана е започнал вътрешно разследване.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини