От х:

Днес в x:

Четирима таксиджии отнесоха актове за превоз без фискални бонове в Кърджали

Четирима таксиметрови водачи са осъществявали превоз, без да издават фискални бонове. Това е установено при съвместна специализирана операция на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в ОДМВР-Кърджали и областния отдел „Автомобилна администрация“. Съставени за 4 акта за установените административни нарушения.

484 моторни превозни средства са проверени в специализирана операция на територията на областта за времето от 23 май до 26 май с цел ограничаване на предпоставките за пътнотранспортни произшествия, контрол на водачите за употреба на алкохол и наркотични вещества и за спазване на скоростните режими. Констатираните нарушения са 711, от които 501 са клиповете за превишена скорост. За други нарушения на ЗДвП са съставени 14 акта и 196 фиша, а за нарушенията на скоростните режими ще бъдат издадени електронни фишове.

Проверка за вписани неверни обстоятелства в писмена декларация е образувана в РУ-Кирково. Във връзка с издаден електронен фиш за превишена скорост на територията на община Кирково 36-годишен собственик на лек автомобил „Хонда“ заявил, че колата е била управляван от жена. При направен преглед на снимковия материал е установено, че водачът е мъж. Група „Охранителна полиция“ извършва проверката.

 Нерегистрирано моторно превозно средство е установено в село Пашинци. На 23 май полицейски служители спрели за проверка “Фолксваген“, управляван от 35-годишен. При направена справка станало ясно, че автомобилът е със служебно прекратена регистрация на основание чл.143, ал.10 от ЗДвП заради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“. В РУ-Крумовград е образувана проверка с оглед на чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс.

Шофиране след употреба на наркотици и алкохол. Бързо производство е започнато в РУ-Кирково за управление на моторно превозно средство след употреба на наркотично вещество. На 24 май на главния път в землището на село Върбен полицейски служители спрели за проверка лек автомобил „Тойота“ с 27-годишен водач. Направеният тест за наркотици с техническо средство отчел положителен резултат за канабис. Отказана била кръвна проба за химически анализ. Мъжът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. На 24 май през нощта в Крумовград бил проверен 47-годишен, който управлявал „Мерцедес“. Тестът за алкохол на водача отчел 1,86 промила. Издаден е талон за медицинско изследване и е била взета кръвна проба за анализ. Водачът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Образувано е бързо производство.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Снимка:Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини