От х:

Днес в x:

След 40 години! Възстановяват прожекциите в киносалона на с.Малка Арда, режисьорът Виктор Божинов пристига в селото

Изображение 1 от 2
    Благодарение на доброволческа и благотворителна кампания в с.Малка Арда врати ще отвори читалищния киносалон. Той е затворил преди почти четири десетилетия и от тогава бавно и сигуно се рушеше. "Покривът капеше, сцената и пода бяха прогнили, завесите изпокъсани , стените олющени. Избощо трагична картинка", казва председателят на селското читалище Иглика Черкезова. Местните хора отдавна загубили надежда,че държавата или Общината ще намерят средства за ремонт . Преди около  две години едно младо момиче е сред зрителите на читалищен спектакъл, под дъжда в двора на сградата. Кристина Патева, тогава решава, че ще намери начин да възстанови селския киносалон. Убеждава местните, че "Сговорна дружина планина повдига" и всички заедно успяват да направят ремонт на помещението.
     
    На 29 и 30 юни предстои откриване на киносалона. След толкова много години ще бъдат излъчени  два български филма на режисьора   Виктор Божинов.
     Разпознаваем за публиката е с филми като "ВИНА". Името му присъства във финалните надписи на „Под прикритие“, „Стъклен дом“, „Столичани в повече“, „Връзки“ и др. Божинов възприел присърце каузата на хората от с.Малка Арда и лично ще присъства на откриването на киносалона и ще представи  филмите "Възвишение" и "Бягство"
     
    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини