От х:

Днес в x:

Спряха от движение автобус на туроператорска фирма заради липса на лиценз

Нови проверки за нелоялни практики при организираните туристически пътувания организират служители на Министерството на туризма. Експертите работят съвместно с колегите си от Комисия за защита на потребителите, Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ (ИААА), Национална агенция по приходите (НАП) и Икономическа полиция. В неделя са извършени инспекции на ГКПП „Капитан Андреево“. Проверени са 25 автобуса, пристигащи от Турция. Проверени са туроператорите -организатори на пътуванията за законово извършване на дейността.

ИА “Автомобилна администрация” установи нарушения при един от превозвачите. Автобусът е спрян от движение, а на водача е съставен Акт за установено административно нарушение. Тя е по Наредбата за международен автомобилен превоз на пътници и товари, за това, че няма необходимия валиден лиценз за изпълняване на дейността.

Внезапните проверки на контролните органи, съвместно с Министерството на туризма, ще се извършват през цялата година и ще бъдат изпълнявани не само на гранично-контролно пропускателните пунктове в страната, но и на стратегически туристически обекти във вътрешността на страната.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини