От х:

Днес в x:

Започна строежът в Хасково на образователен Център за високи постижения

    Професионалната гимназия по дървообработване и строителство „Цар Иван Асен II“ ще се превърне в средище на модерното образование не сам в Хасково, но и в целия регион. Днес беше направена първа копка в двора на гимназията на Център за високи постижения. Той ще е един от 28-те в страната. Финансирането от близо 3,5 млн.лв е по линия на Националния план за възстановяване и устойчивост.

    Хасковската гимназия беше сред определените да получат статут на Центрове за високи постижения в професионалното образование и обучение, след като покри безупречно комплексните критерии на Министерството на науката и образованието.

    На церемонията по символичния старт на строежа днес освещаване на обекта направи отец Златко. На първата копка присъстваха областният управител на Хасково Гинка Райчева, заместник-кметът на Хасково Мария Вълчева, партньори на елитната гимназия от бизнеса, както и архитектът на новия център Саранди Сарандиев.

    Центърът за високи постижения в ПГДС "Цар Иван Асен II“ ще осигури интердисциплинарна комплексна учебна среда за подготовка на кадри. Целта е той да стане свръзката между образователната среда и бизнеса в региона.

    След построяването на модерното здание, в него ще бъдат оборудване кабинети за учениците, които изучават системно програмиране и лаборатории по геодезия, механизация на горското стопанство и лаборатории за изпитване на строителни материали и по вградени управляващи системи. Ще бъде създадено студио по дизайн и CNC по мебелопроизводство.

    Ще бъде изградена и голяма зала за провеждане на конференции и професионални изяви, ще се използва за семинари и онлайн обучение.

    Директорът на гимназията Маргарита Топалова отбеляза на церемонията ползотворното партньорство с Община Хасково при осъществяване на работата по изграждане на високотехнологичния център.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини