От х:

Днес в x:

Мира Добрева просълзи смолянските си фенове в Регионална библиотека „Николай Вранчев”

 Тв водещ и журналист Мира Добрева очарова, изненада, просълзи смолянската публика. Представянето на първия й роман „Светулки зад решетките” в Регионална библиотека – Смолян бе среща на емоции, читателски питания, много недоизречени въпроси, много автографи и усмивки. Всеки присъстващ бе докоснат от умението на авторката („Не, писател!” – уточнение на Мира Добрева) да представи по един непринуден и топъл начин толкова сериозна и тежка тема като алкохолната зависимост.
  “Романът „Светулки зад решетките” разглежда съдбите на две жени, чийто живот е белязан от поглъщаща ума и тялото алкохолна зависимост. Без остатък и пределно болезнено книгата назовава упадъка на ценностите, духовната празнота и вледеняващото отчуждение, които пристрастяването предизвиква.” Това е роман от който боли, физически, и разравя душата, оставяща я да търси отговори.
  Както в журналистическата си работа, така и с първия си роман Мира Добрева успя да „осветли” тема бич за нашето съвремие, без да се страхува да използва до болка откровен език, без да изкривява факти и предава действителни събития. ;
  Както сподели авторката, романът е писан в продължение на две години и половина, през които е събран солиден научен и художествен материал по темата. Особено значение тя отдава на редакторската намеса на писателя Владимир Зарев, който „я събира и оценява трезво”, професионалните съвети на д-р Цветеслава Гълъбова, разбирането и подкрепата на близките. „Пишейки в първо лице, единствено число аз поех върху себе си преживяванията на четири души и така влязох в свят, който мен ме разболя, без да пия.Това може би е една от причините за физическия срив, който се случи неотдавна с мен”.
  На въпрос „Ще има ли продължение книгата?” Мира Добрева отговори, че все още романът набира популярност и е рано да се отговори.
  Романът „Светулки зад решетките“ е печатан от издателство “Книгомания”, с дизайна на Тодор Манолов.
  В Регионална библиотека „Николай Вранчев” – Смолян читателите на Мира Добрева освен новият й роман „Светулки зад решетките”, могат да намерят и книгата й „Столетниците – благословия или орисия“.

Регионална библиотека „Николай Вранчев” 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини