От х:

Днес в x:

Музикалният театър поставя мюзикъла по песни на Стефан Диомов „Здравей! Как си, приятелю?“

Най-новата постановка на Държавния музикален и балетен център – София е мюзикълът по песни на Стефан Диомов „Здравей! Как си, приятелю?“. Премиерните дати -20 и 21 април са разпродадени, но предстоят още спектакли - на 10 и 12 май, както и на 2 юни.

Идеята е на Еделина Кънева, а либретото на Юрий Дачев. Музиката, аранжиментите и оркестрацията по песните на Стефан Диомов са поверени на младия, но вече утвърден маестро Георги Милтиядов, който е и диригент – постановчик. Диригент на постановката ще бъде маестро Людмил Горчев. Режисьор на мюзикъла е Камен Воденичаров, сценографията и костюмите са на Николина Костова – Богданова, хореограф е Йоанна Стоянова, а координатор на проекта Пеньо Пирозов.

Една от най-разпознаваемите за всички поколения български песни, „Здравей, как си, приятелю”, е избрана за заглавие на мюзикъла. Тя подсказва на зрителите, че ще станат свидетели на една дългоочаквана и вълнуваща приятелска среща. А за някои от героите тя ще се превърне и в любовна.

Сюжетната линия на мюзикъла ще върне приятни спомени, ще стопли сърцата на зрителите, а със сигурност и ще разчувства. Защото героите са сякаш вечните – Примерната, Самоувереният, Нетърпеливата, Суетната, Закъснелият, вечният бунтар – Клошарят, двама влюбени младежи и разбира се една вече пораснала „малка“ дъщеря Мария.

В една очертаваща се като уж скучна лятна вечер, героите на мюзикъла ще разкрият дълго стаени тайни и пазени откровения. Този уникален музикален проект вплита затрогващите текстове на песните изпълнени от Тони Димитрова, Пламен Ставрев, Тоника, Тоника СВ, Домино и Фамилия Тоника в една лична история за приятелство и любов.

Солистите на Музикалния театър ще разкажат за първата и за старата любов, за възходите и за паденията, за прошката и за обидата, за разделите и за събиранията, но най- вече за едно вечно и искрено приятелство. В този разказ участват и оркестърът, хорът и балетът на Националния музикален театър.

Ролите са разпределени по следния начин:

Примерната:  Добрина Икономова, Олга Михайлова-Динова

Самоуверения:  Марчо Апостолов, Добромир Момеков

Нетърпеливата:  Деница Шопова, Кръстина Кокорска, Милица Гладнишка

Суетната:  Еделина Кънева, Людмила Козарева , Силвия Филипова

Закъснелия:  Александър Мутафчийски, Владимир Грудков, Богомил Спиров, Тончо Токмакчиев

Клошаря: Иван Велчев, Румен Григоров, Найден Камарашев

Първи младеж:  Денис Бояджиев, Димитър Райков, Александър Милев

Втори младеж:   Александър Панайотов, Димитър Иванов, Калоян Ченов

Мария:   Боряна Йорданова, Павлина Петкова, Яна Стефанова

Радой:  Лъчезар Лазаров, Антонио Дачовски

Източник: classicfm.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини