От х:

Днес в x:

98 жители на Кърджалийска област са работили по мерки и програми за насърчаване на заетостта за месец

Общо 98 жители на областта са работили по мерки  и програми за насърчаване на заетостта в областта през февриари 2024 г.Това съобщават от Бюрото по труда в Кърджали.

По мерки за насърчаване на заетостта работилите лица през месеца са 24.

По програми и проекти за заетост и обучение работилите лица за месеца са 74.

Проект BG05SFPR002-1.001-0002 „Започвам работа” - компонент 1 „Активиране” – през месец януари са активирани и регистрирани 47 неактивни лица.

На 08.03.2024 г.  Агенцията по заетостта стартира прием на заявки по проект „Започвам работа – Компонент 3 „Заетост“, който е част от цялостен пакет от мерки, насочени към трудовата интеграция на безработни и неактивни лица с акцент върху лица в неравностойно положение. Предвидено е по проекта да бъдат включени в заетост общо 14 400 лица, а продължителността му е до края на 2026 г.

Работодателите ще могат да подават заявки по проекта в електронна среда в рамките само на един месец – до 23.59 часа на 07.04.2024 г. (неделя) включително. Електронната заявка, която трябва да се попълни, е достъпна на официалната интернет страница на АЗ. След изтичането на този едномесечен период АЗ ще извърши класиране на заявките по реда на тяхното постъпване и при наличие на остатъчен финансов ресурс проектът ще бъде отворен за кандидатстване за нов период, за което ще бъде оповестена информация своевременно.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини