От х:

Днес в x:

Маратон на четенето стартира Регионалната библиотека в Смолян ВИДЕО

 
 Регионалната библиотека в Смолян се включва в националната инициатива "Маратон на четенето". През целия месец април са организирани различни събития. Маратонът стартира с посещение на библиотечни специалисти в Детска градина "Родопчанче".
 Пременени като приказни герои малчуганите от детската градина научиха кой е Ханс Кристиян Андерсен,видя екип на еТВ. След това представиха героите, които изобразяват и от кои приказки са. Четенето в Детска градина "Родопчанче" беше само едно от многото събития, организирани от Регионалната библиотека.
СИНХРОН: Антония Николова - експерт в РБ: Имаме верижни четения на различни автори, като акцент тази година сме поставили на творчеството на Радичков, творчеството на Николай Хайтов, на Вазов, на Алеко Константинов, като тези четения ще бъдат организирани в различни отдели в библиотеката, каза Антония Николова - експерт в РБ: 
 Предвидени са още среща с детския писател Иван Кръстник и представяне на романа на Мира Добрева "Светулки зад решетките". Международния ден на книгата на 23 април ще бъде отбелязан с инициативата "Днес аз съм библиотекар".
 Инициатива, в която искаме да покажем на децата каква е работата в библиотеката, на библиотекарите и това пък да е един стимул да разберат повече нас, а пък ние да черпим идеи от децата", допълни още Николова
Библиотекарите очакват все повече ученици да се включат в различните събития
 
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини