От х:

Днес в x:

Мантията-невидимка съществува - ето как да се крием от околните

Всички, които са гледали филмите или са чели книгите за Хари Потър, знаят добре какво е мантия-невидимка. А на останалите не им е трудно да се досетят за предназначението й само по името. Оказва се, че такова приспособление, което ни прави буквално невидими за околните, съществува не само в измисления свят на малкия вълшебник.

Истинският продукт е дело на британската компания Invisibility Shield Co. През 2022 г. те пуснаха на пазара първия си подобрен продукт, а сега са готови с неговата подобрена версия, която се отличава с по-големи размери и по-ефективна невидимост на хора и предмети.

"Мегащитът за невидимост" работи чрез прецизно проектирана матрица от лещи, която "огъва" светлината, правейки обектите зад него почти невидими. Светлината, отразена от човека, стоящ зад щита, се насочва встрани от човека пред него. Така, за разлика от мантията на Хари Потър, зад него могат да се скрият много хора, застанали един зад друг.

Щитовете са най-ефективни срещу еднакъв фон, включително трева, листа, пясък и небе. Фоновете с дефинирани хоризонтални линии също работят изключително добре и това могат да бъдат естествени елементи като хоризонта или създадени от човека елементи като стени, парапети или рисувани линии", обясняват от компанията. 

По думите им, те са тествали много различни варианти, преди да финализират новия си продукт. Той излиза на пазара с височина 1.82 м и ширина 1.21 м, с което се премахва необходимостта човек да кляка, за да се крие, както беше при първи модел, пише Daily Mail.

Освен това, изработеният от висококачествен поликарбонат щит на Invisibility Shield Co вече е напълно свободностоящ и няма нужда да го подпираме. Можем и да го носим лесно с добавените ергономични дръжки и така да се крием от околните, докато вървим. В момента тече записване за предварителни поръчки, а цената му е 699 паунда.

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини